Pompoentaartjes
Gezonde tussendoortjes, Ontbijt, Recepten, Taart

Pompoentaartjes


Of ik al genoeg heb van pompoen? Nee nog lang niet! Heerlijk vind ik het om deze groente te verwerken in ontbijt recepten of tussendoortjes. Onlangs heb ik de nieuwe airfryer van Philips mogen testen en dit leek mij een uitgelezen kans om te kijken of je ook op een snelle manier heerlijke ontbijttaartjes in de airfryer kunt bereiden. En dat is goed gelukt, want deze pompoentaartjes waren binnen 15 minuten klaar.

Deze pompoentaartjes zijn heerlijk kruidig, doordat ik gebruik maak van de pumpkinspice kruidenmix van GreenGypsySpices en de dadelsiroop en verse dadels van Yogi & Yousef. Een webshop waar je heerlijke dadels en verwante producten kunt krijgen. Sowieso ben ik een groot fan van verse dadels, die gebruik ik erg vaak in mijn recepten. Bijvoorbeeld in dit recept voor gezonde carrotcake. Deze pompoentaartjes zijn lekker als tussendoortje of bij de koffie of thee, maar ook goed te nuttigen als ontbijt. Ik naam één zo’n taartje als ontbijt en kon het daarmee goed uithouden tot aan de lunch. Ben je niet zo’n grote ontbijter, kies dan voor een half taartje als ontbijt en eet de andere helft lekker als tussendoortje.

Deze pompoentaartjes kun je overigens ook prima in de oven bakken. Heb je geen kleine bakvormpjes? Gebruik dan een grote springvorm. Let op: de baktijd moet je dan wel iets aanpassen, deze wordt iets langer. De topping maakte het geheel voor mij helemaal af, maar deze kun je ook prima weglaten.


Pompoentaartjes

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, TaartDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

stuks
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

14

minutes
Totale tijd

19

minutes

Gebruik 2 kleine springvormpjes van 10 cm.

Ingrediënten

  • 150 gram pompoenpuree

  • 75 gram bloem

  • 2 eieren

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl pumpkinspice kruiden

  • snufje zout

  • 2 dadels

  • 1 el dadelsiroop

  • Frosting
  • 50 gram roomkaas

  • 50 gram yoghurt/kwark

Werkwijze

  • Heb je geen pompoenpuree? Kook dan eerst de pompoen 15 minuten en pureer dit tot puree.
  • Meng de pompoenpuree samen met de eieren en dadelsiroop tot een glad mengsel. Voeg de droge ingrediënten toe en roer tot een glad beslag.
  • Snijd de dadels in stukjes en roer door het beslag.
  • Vet 2 kleine springvormpjes van 10 cm in en bekleed de bodem met een stukje bakpapier. Verdeel het beslag over beide vormen.
  • Zet de springvormpjes in de airfryer en bak de taartjes in 14 minuten op 180 graden gaar. Controleer met een prikker of de taartjes gaar zijn. Geen airfryer? Schuif de vormpjes dan in het midden van de oven op 180 graden en bak ongeveer 20-25 minuten.
  • Meng voor de frosting de roomkaas met de yoghurt/kwark en verdeel dit over de taartjes.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *