Ontbijttaartje met banaan en noten
Ontbijt

Ontbijttaartje met banaan en noten

Hoe fijn is het om te kunnen ontbijten met taart?! Gelukkig kun je van dit ontbijttaartje met banaan en noten met een gerust hart snoepen. Je maakt het super makkelijk met maar een paar ingrediënten. In de oven of in de airfryer, net wat je voorkeur heeft.

Het ideale van dit ontbijttaartje is dat je hem prima een dag of twee dagen van tevoren kunt maken. Dit scheelt in de ochtend een hoop tijd, want dan hoef je dit taartje alleen maar uit de koelkast te pakken en je kunt meteen genieten. Voeg eventueel nog een schepje kwark en wat plakjes banaan als topping toe.

Als basis voor dit heerlijke ontbijttaartje heb je nodig: havermeel, ei, magere kwark en natuurlijk banaan. Havermeel kun je heel makkelijk zelf maken door havermout te malen. Maar ben je net als ik ‘lui’ en koop je liever havermeel, ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Je koopt dit in bulk, bijvoorbeeld een verpakking van 2,5 kg. Daar doe je dus lekker lang mee. Om het ontbijttaartje wat zoeter te maken, kun je wat flavordrops toevoegen of vanille essence. 

Ga jij dit gezonde ontbijttaartje met banaan en noten proberen of liever een van de andere heerlijke ontbijttaartjes op Snoepgezond?


Ontbijttaartje met banaan en noten

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

35

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram banaan

  • 30 gram eiwit

  • 100 gram magere kwark

  • 30 gram havermeel

  • 0,5 tl bakpoeder

  • 0,5 tl kaneel

  • 15 gram noten

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in met een beetje bakspray.
  • Doe het eiwit samen met de banaan en magere kwark in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. Dit kan ook met een staafmixer.
  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in je ovenschaal. Hak de noten grof en strooi over de bovenkant.
  • Schuif het ontbijttaartje voor ongeveer 25 minuten in de oven. Controleer met een prikker of het taartje klaar is.
  • Laat afkoelen, voordat je hem op eet. Of bewaar afgesloten in de koelkast en geniet er op een later moment van.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *