Cranberry Pannenkoeken met rode bessen
Ontbijt, Recepten

Cranberry Pannenkoeken met rode bessen

Van kroonophetwerk kreeg ik de fitbox 2021 toegestuurd. Hierin zaten o.a. cranberrysap 0% suiker van Oceanspray en heerlijke verse rode bessen van Berrybrothers uit Roggel (Limburg). Deze twee ingrediënten combineerde ik met elkaar en toverde deze lekkere cranberry pannenkoeken met rode bessen op tafel.

In eerste instantie wilde ik van de cranberrysap een lekkere cocktail of mocktail maken (misschien doe ik dat alsnog wel). Maar ineens bedacht ik me dat je cranberrysap wellicht ook goed in een pannenkoekenbeslag kunt verwerken. Waarom niet! Dus ging ik aan de slag met het bakken van deze stapel cranberry pannenkoeken met rode bessen. Wat ik heel fijn vind aan het beslag, is dat de pannenkoeken niet snel verbranden of donker kleuren. Daarnaast worden de pannenkoeken gewoon net zo fluffy als anders. Dus bij dezen, melk in pannenkoekenbeslag kun je heel goed vervangen voor cranberrysap van Oceanspray. Het voordeel hiervan is ook dat dit product 0% suiker bevat en heel laag in calorieën is, een win win situatie dus.

De rode bessen van Berrybrothers passen perfect als topping op deze frisse pannenkoeken en ik zou ze zeker niet weglaten. Zelf ben ik enorm fan van het fris zure karakter van de rode bessen. Op snoepgezond vind je dan ook diverse recepten waarin de rode bessen centraal staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van gezonde granola koeken of een salade van gegrilde groenten met rode bessen?


Cranberry Pannenkoeken met rode bessen

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

12

minutes
Totale tijd

22

minutes

Ingrediënten

  • 40 gram bloem

  • 20 gram eiwitpoeder

  • 1 ei

  • 50 ml cranberrysap

  • 1 tl bakpoeder

  • 0.5 tl kaneel

  • snufje zout

  • toppings: rode bessen

Werkwijze

  • Klop het ei samen met de cranberrysap met een garde los.
  • Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer met een garde tot een glad beslag.
  • Laat het beslag 5 minuten staan. Verwarm ondertussen een (pannen)koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter, olie of bakspray.
  • Maak met een eetlepel kleine hoopjes beslag in de pan en bak de pannenkoeken aan beiden bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 3 minuten per ronde.
  • Ga door totdat al je beslag op is. Ik haalde 12 kleine pannenkoekjes uit het beslag.
  • Serveer de pannenkoeken met rode bessen en eventueel wat kwark en/of zoetstof.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *