Nog twee weken en dan begint het kerstweekend. Ik ben al volop inspiratie op aan het doen voor het kerstdiner en jullie hopelijk ook. Ben je op zoek naar een makkelijk en vegetarisch voorgerecht, dan zijn deze bladerdeegsterren met rode bessensaus wellicht de match voor jou.
Om tijdens het kerstdiner van elke gang te kunnen genieten, vind ik het belangrijk dat de gerechten niet te zwaar op de maag liggen. Een klein smaakvol hapje geniet voor mij de voorkeur. En daarmee zijn deze bladereegsterren met rode bessensaus een schot in de roos. De bladerdeegsterren zijn gevuld met zachte geitenkaas met honing, rode bessen en een pecannoot. Het geheel maak je af met wat rucola en rode bessensaus. Simpel, maar heel erg lekker.
Hoewel de rode bessen al in de zomermaanden geplukt worden, zijn ze jaarrond te vinden in het koelvak van de Albert Heijn. De Berrybrothers uit Roggel is de exclusieve aanbieder van de rode bessen bij de Albert Heijn. Zij zorgen ervoor dat de kwaliteit van de rode bes het hele jaar stabiel is, zodat wij als consument hier het hele jaar van kunnen genieten. Tot nu toe vind ik dit ook de lekkerste rode bessen, die er zijn. En daarmee zijn ze dus ook perfect voor dit heerlijke vegetarische voorgerecht.
Wil je weten wat voor heerlijke recepten je nog meer kan maken met rode bessen? Bekijk dan het aanbod op Snoepgezond. De picanha met rode bessensaus is ook perfect als hoofdgerecht!
Ga jij deze bladerdeegsterren met rode bessensaus serveren bij het kerstdiner?
Bladerdeegsterren met rode bessensaus
Course: VoorgerechtDifficulty: Makkelijk4
personen10
minutes15
minutes25
minutesIngrediΓ«nten
2 rollen vers bladerdeeg of 8 plakjes diepvries bladerdeeg
50 gram zachte geitenkaas met honing
20 losse rode bessen
4 pecannoten
Ei of melk om te bestrijken
Rucola om het bord mee op te maken
- Rode bessensaus
200 gram rode bessen
2 el zoetstof
Optioneel: 1 tl maizena opgelost in water
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd acht sterren uit het bladerdeeg. Leg vier sterren op de bakplaat.
- Verdeel de geitenkaas over het midden van de sterren. Leg op elke ster vijf losse rode bessen en een pecannoot. Dek de sterren af met de andere vier sterren. Druk de randen goed aan, vooral rondom de vulling. Bestrijk de sterren met wat losgeklopt ei of melk.
- Schuif de bakplaat in de oven voor ongeveer 15 minuten. De sterren zijn klaar als het bladerdeeg mooi bruin geworden is.
- Doe de rode bessen samen met 2 eetlepels zoetstof in een pannetje en zet op middelhoog vuur. Als de rode bessen gaan pruttelen, zet je het vuur iets lager.
- Na ongeveer 10 minuten zijn de rode bessen mooi ingekookt tot een compote/saus. Je kunt het proces een handje helpen door de rode bessen met een spatel plat te drukken. Wil je een iets dikkere saus? Voeg dan een theelepel maizena opgelost in een beetje water toe aan de rode bessensaus en laat 1 minuut meekoken.
- Serveer de bladerdeegsterren op een bedje van rucola en maak het geheel af met de heerlijke rode bessensaus.