Waar je mij ontzettend blij mee maakt, is een zelfgemaakt tussendoortje. Het gezonde tussendoortje dat ik zelf graag en geregeld maak is een bananenbrood of een variatie daarop. Als basis behoud ik mijn recept voor bananenbrood, maar qua toevoegingen etc. probeer ik zoveel mogelijk te variΓ«ren. Zo heb ik toch het idee, iedere keer een ander tussendoortje te eten. Een van de variaties op bananenbrood is deze gezonde banaan kokoscake.
Wat deze gezonde banaan kokoscake ontzettend lekker maakt is dat de basis van de cake dus bestaat uit mijn basisrecept voor bananenbrood. Eigenlijk is dit dus een heerlijk bananenbrood waarbij de kokos overheerst. En laat ik nu ook ontzettend dol zijn op kokos π Voor mij is de combinatie banaan en kokos dus geweldig!
Aan dit gezonde tussendoortje heb ik geen suiker toegevoegd. De smaakt komt dus enkel van de rijpe bananen en de kokos. Wil je kokossmaak nu heel goed naar voren laten komen, gebruik dan ook eiwitpoeder in de smaak kokos. Dit is een 1 op 1 vervanging van bloem. Dus als je geen eiwitpoeder in huis hebt, kun je gewoon bloem gebruiken in het recept. Het is wel belangrijk om lekkere rijpe bananen te gebruiken voor dit bananenbrood. Hoe rijper de banaan, hoe zoeter de smaak. Ben je geen liefhebber van kokos, bekijk dan zeker een van de andere bananenbrood recepten op Snoepgezond.
Ben je nu wel heel benieuwd naar het recept voor een gezonde banaan kokoscake, lees dan snel verder!
Gezonde banaan kokoscake
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakken10
minutes35
minutes45
minutesDit recept is voldoende voor een cakeblik van ongeveer 22 cm.
IngrediΓ«nten
3 rijpe bananen + eventueel 1 extra
3 eieren
150 gram havermeel
50 gram eiwitpoeder in de smaak kokos of bloem
25 gram geraspte kokos
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Doe de drie bananen samen met de eieren in een blender of mixer en blend tot een glad geheel.
- Doe de droge ingrediΓ«nten in een kom. Voeg hieraan de banaan en eieren toe.
- Roer met een spatel tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de cakevorm. Snijd eventueel een extra banaan in de lengte doormidden en leg op de bovenkant van het beslag.
- Schuif de vorm voor ongeveer 35-40 minuten in de voorverwarmde oven. Controleer na 35 minuten of de cake gaar is.
- Laat de cake minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Haal voorzichtig uit de vorm en laat verder helemaal afkoelen.
- Snijd de cake in 10 plakken en bewaar deze in een afgesloten trommel op een koele plek voor maximaal 3-4 dagen.