Op zoek naar een bijzonder, makkelijk en lekker (kerst)voorgerecht? Probeer dan deze salade met gerookte eendenborst en geitenkaas eens. De meeste voorbereiding zit hem in het ontpitten van de granaatappel. Natuurlijk kun je de pitjes ook kant-en-klaar kopen. Dan staat deze salade in vijf minuten op tafel. Dat klinkt als muziek in je oren toch?
Eendenborst klinkt misschien niet voor iedereen als muziek in de oren. Het is een stukje vlees, dat niet standaard elke week op tafel staat. Sterker nog, ik maak het zelf ook heel weinig klaar. Meestal eet ik het buiten de deur. Als een restaurant iets met eendenborst op het menu heeft staan, kies ik het vaak uit. Het grappige is dat ik helemaal niet veel vlees eet en zeker thuis niet, maar als ik dan een stuk vlees eet dan graag van goede kwaliteit en echt lekker. Eendenborst is voor mij dan bij uitstek een echte traktatie.
Dus toen ik bij de Lidl heerlijke plakjes eendenborst zag liggen, wist ik dat hier iets mee wilde maken. En dat werd deze heerlijke, maar makkelijke salade met gerookte eendenborst.
Salade met gerookte eendenborst
Course: VoorgerechtDifficulty: Makkelijk4
porties15
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
βgemengde sla
βgerookte eendenborst in plakjes
βgeitenkaasbolletjes
βwalnoten
βgranaatappelpitjes
βolijfolie en balsamico azijn
Werkwijze
- Snijd de granaatappel in vier stukken en pluk de pitjes eruit.
- Let op dat je geen witte velletjes meeneemt, die zijn erg bitter.
- Maak een dressing van olijfolie en balsamico azijn, verhouding 1:1.
- Rooster in een droge koekenpan 2-3 minuten de walnoten. Leg op elk bord een flink handje sla en verdeel de dressing erover.
- Verdeel de plakjes gerookte eendenborst over de borden en doe hetzelfde met de geitenkaasbolletjes, granaatappelpitjes en geroosterde walnoten.