Kaneel wafels
Ontbijt, Recepten

Kaneel wafels

De herfst doet nu langzaam aan zijn intrede en de temperaturen gaan omlaag. Het wordt dus echt weer tijd voor heerlijke herfst smaken, waaronder kaneel. En dus trap ik het herfstseizoen af met deze heerlijke gezonde kaneel wafels.

Ik vind het heel fijn om in het weekend te ontbijten met gezonde wafels of pannenkoeken. Het laatste wafelrecept dat ik met jullie deelde, waren de mozzarella pesto wafels. Super lekker om te mee te lunchen. Bij het ontbijt geef ik namelijk liever de voorkeur aan zoete wafels. De kaneel wafels met vers (rood) fruit vielen goed in de smaak.

Nu de herfst is begonnen, gebruik ik nog veel vaker kaneel om mijn ontbijtjes en tussendoortjes mee op smaak te brengen. Het vliegt er hier thuis werkelijk door heen. Daarom ben ik onwijs blij met de webshop van Koro. Veel van mijn favoriete ingrediënten kun je daar in bulk kopen, waaronder dus kaneel. Je kan daar naast kaneel o.a. ook speculaaskruiden en pompoenkruiden krijgen. Allemaal in een kilo verpakking. Je bespaart zo een hoop ten opzichte van de kruidenpotjes in de supermarkt. En daarnaast vind ik het ook super fijn om voldoende op voorraad te hebben en dat ik niet elke paar weken nieuwe kruiden hoef te kopen.

Geniet deze herfst en winter dus o.a. van deze heerlijke gezonde kaneel wafels. Je kan ze ook heel goed de avond van tevoren bakken en ‘s ochtends kort opwarmen. Zo kun je ook op drukkere ochtenden toch genieten van een heerlijke stapel wafels met vers fruit. Ga jij ze maken?


Kaneel wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 30 gram havermeel

  • 20 gram (spelt)bloem

  • 1 ei

  • 50 gram magere kwark

  • 2 tl kaneel

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
  • Klop het ei samen met de kwark los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer tot een glad (en redelijk dik) beslag.
  • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
  • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Ik haalde 5 wafels uit het recept.
  • Serveer de wafels met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *