Pompoen muffins
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Pompoen muffins

Van Super Streusel kreeg ik een super leuk pakketje met diverse strooisels opgestuurd. Ontzettend leuk, want jaren geleden maakte ik super graag versierde taarten en cupcakes. Ik had dit al een tijdje niet meer gemaakt en nu zag ik dus weer mijn kans. Ik maakte met de strooisels van Super Streusel leuke versierde pompoen muffins.

Het volledige recept is vrij van geraffineerde suikers, zowel de pompoen muffins als de botercrème. Dus je kan met een gerust hart van deze gezonde muffins snoepen, zeker als je niet teveel botercrème gebruikt per muffin. Zelf vind ik de muffins het lekkerste met een topping van botercrème, maar vind je dit niet zo lekker dan kun je de crème ook makkelijk weglaten. De muffins zelf vind ik namelijk ook al erg lekker!

Als je op Snoepgezond kijkt, vind je heel veel recepten met pompoen. Ik ben dol op de herfst en deze groente. Het is ideaal om te verwerken in lekkere ontbijtjes of tussendoortjes. Een van mijn favoriete ontbijtrecepten met pompoen zijn de pompoen wafels. Een lekker en gezond ontbijtrecept, waarbij je totaal niet door hebt dat je groente aan het eten bent. Dat is ook zo met deze pompoen muffins. Omdat je niet of nauwelijks door hebt dat je groente aan het eten bent, vind ik het super fijn om het te verwerken in mijn ontbijt of tussendoortje. Zo krijg je namelijk op een makkelijke manier net wat extra groente, vitamines en mineralen binnen.

Lees snel verder om te zien hoe je deze gezonde pompoen muffins maakt.


Pompoen muffins

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

muffins
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

40

minutes

Ingrediënten

  • 200 gram pompoenblokjes

  • 3 eieren

  • 40 ml olie

  • 100 gram dadels

  • 100 gram havermeel

  • 100 gram bloem

  • 1.5 tl bakpoeder

  • 2 tl pumpkinspice kruiden

  • snufje zout

  • Topping
  • 150 gram (plantaardige) roomboter

  • 150 gram Sukrin Icing

  • 0.5 tl vanille essence

  • strooisels

Werkwijze

  • Doe de pompoenblokjes in een pan en zet onder water. Kook de pompoenblokjes in 12-15 minuten gaar. Giet het water af en laat de pompoenblokjes afkoelen.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en doe in een muffinvorm 10 papieren vormpjes.
  • Mix de pompoen samen met de eieren, olie en dadels in een blender of keukenmachine tot een glad mengsel.
  • Doe het pompoen mengsel samen met de droge ingrediënten in een kom en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de 10 muffinvormpjes. Schuif de bakvorm in de oven voor ongeveer 25 minuten.
  • Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
  • Laat de muffins helemaal afkoelen.
  • Doe de boter samen met de icing en vanille essence in de kom van een keukenmachine en mix in 10 minuten tot een luchtige crème. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een handmixer en mix in 10-15 minuten tot een luchtige crème.
  • Doe de boter crème in een spuitzak met spuitmondje naar keuze. Spuit mooie toeven op de muffins en versier met strooisels naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.