Mozzarella pesto wafels
Hartig, Ontbijt, Recepten

Mozzarella pesto wafels

Voor wie mij al langer volgt, weet dat ik ontzettend dol ben op wafels. Ik maak ze vaak in het weekend en verkies wafels ook boven pannenkoeken. Ze zijn namelijk een stuk sneller gemaakt en daarbij zijn ze natuurlijk ook ontzettend lekker! Vaak kies ik voor een zoete variant, zoals deze frambozen wafels die ik onlangs maakte. Echter had ik laatst rond lunchtijd erg veel zin in wafels en besloot ik te gaan voor een hartige variant: mozzarella pesto wafels.

Dit is dus een geweldig lekkere combinatie 🙂 Jammer genoeg werd mijn wafelijzer wel iets viezer dan normaal, want de mozzarella liep er heerlijk uit. Maar dit maakt het juist zo ontzettend lekker. Goed gesmolten kaas met pesto, echt genieten! Ik at deze heerlijke stapel dus als lunch, maar als je een liefhebber bent van een hartig ontbijt dan kan deze stapel ook prima als ontbijt.

De basis van de mozzarella pesto wafels bestaat uit kwark en eieren. Daarmee bevatten deze wafels flink wat eiwitten. Voor mij, als regelmatige sporter, wel extra fijn. Daarnaast gebruik ik een combinatie van bloem en havermeel. Havermeel bevat weer iets meer vezels dan bloem en daarmee zijn de wafels dus iets voedzamer. Havermeel maak je heel makkelijk zelf door havermout fijn te malen in een keukenmachine. Maar ben je net als ik daar te lui voor 😉 ga dan voor de glutenvrije havermeel van Myprotein. Kant en klaar te koop in bulkverpakking, waar je lekker lang mee kunt doen.


Mozzarella pesto wafels

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, LunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 75 gram magere kwark

  • 2 eieren

  • 50 gram bloem

  • 25 gram havermeel

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 50 gram mozzarella

  • 2 el pesto

Werkwijze

  • Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
  • Klop het ei samen met de kwark los. Voeg hieraan de droge ingrediënten (behalve de pesto en mozzarella) toe en roer tot een glad beslag.
  • Snijd de mozzarella in dunne plakjes. Je hebt er ongeveer 6 à 7 nodig.
  • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een halve eetlepel beslag. Leg hierop een plakje mozzarella en een theelepel pesto. Dek af met weer een halve eetlepel beslag.
  • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Ik haalde 6 à 7 wafels uit het recept.
  • Serveer de wafels met toppings naar keuze. Bijvoorbeeld extra pesto en een handje geraspte kaas.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *