Frambozen wafels
Ontbijt, Recepten

Frambozen wafels

Optimel komt deze zomer weer met liefst vier nieuwe limited edition smaken drinkyoghurt, kwark en yoghurt. Drinkyoghurt peachy aardbei of kiwi, magere yoghurt granaatappel framboos en kwark met citroensmaak. De citroen kwark is sowieso een van mijn favorieten, maar ik was ook heel benieuwd naar de yoghurt granaatappel framboos. Deze smaak heeft mij compleet verrast! Daarom besloot ik er ook deze heerlijke frambozen wafels mee te maken.

Voor wie mij al langer volgt, weet dat ik ontzettend dol ben op wafels. Ik maak ze vaak in het weekend en verkies wafels ook boven pannenkoeken. Ze zijn namelijk een stuk sneller gemaakt en ik heb minder afwas 🙂 En daarbij zijn ze natuurlijk ook ontzettend lekker! De frambozenyoghurt van Optimel is een heerlijke basis voor dit gezonde wafelrecept. Aan het beslag voegde ik ook wat extra frambozen toe om de smaak goed naar voren te laten komen. In de zomer is dit dus een heerlijk gezond ontbijt.

Je kunt deze frambozen wafels ook prima de avond van tevoren bakken en ‘s ochtends even kort opwarmen. Zo kun je ook op drukkere dagen genieten van heerlijk luxe ontbijtje. Mijn stapel wafels maak ik het liefst af met een aantal toppings. Zo topte ik deze stapel o.a. af met wat extra frambozenyoghurt, vers fruit en een klein beetje suikerarme siroop of honing.

Ben jij net als ik een echte liefhebber van wafels? Zoek dan zeker op snoepgezond naar veel meer heerlijke wafelrecepten.


Frambozen wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Ingrediënten

  • 50 gram Optimel granaatappel frambozen yoghurt

  • 1 ei

  • 30 gram havermeel

  • 20 gram bloem

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • 1 handje frambozen

Werkwijze

  • Verwarm je wafelijzer voor volgens de instructies van het apparaat.
  • Klop het ei samen met de yoghurt los. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer tot een glad (en redelijk dik) beslag.
  • Voeg de frambozen toe en roer deze voorzichtig door het beslag.
  • Spray je wafelijzer in met een bakspray en verdeel per wafelplaat een flinke eetlepel beslag.
  • Bak de wafels in 3-4 minuten gaar. Herhaal tot je beslag op is. Ik haalde 5 wafels uit het recept.
  • Serveer de wafels met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *