Gingerbread Wafels
Kerst, Ontbijt, Recepten

Gingerbread Wafels


Het is inmiddels al dag 8 van de advent en er staat weer een lekker recept voor jullie klaar: gingerbread wafels. Ook van het ontbijt met kerst maak ik graag een feestje. Natuurlijk mag een lekker plakje kerststol of kerstbrood niet ontbreken, maar deze gingerbread wafels ook zeker niet! Laat iedereen zijn eigen wafel(s) afmaken met toppings naar keuze, bijvoorbeeld rood fruit compote, vers fruit en/of yoghurt/kwark. Gegarandeerd een feestje aan de ontbijttafel. 

Zoals jullie van mij gewend zijn, maak ik van het ontbijt op zondag (of in de vakantie) graag een feestje. Geen bakje havermout of kwark, maar een lekkere stapel pannenkoeken, wafels of croissantjes. Om het uitgebreide ritueel compleet te maken, neem ik dit stiekem mee naar boven om hier vervolgens lekker in bed van te genieten onder het genot van een serie of film. Een betere start van de zondag kan je je niet wensen toch? 

Het recept voor deze gingerbread wafels kan je heel makkelijk vegan of lactosevrij maken door te kiezen voor plantaardige melk en yoghurt. Voor dit recept heb je namelijk geen eieren nodig en toch zijn het heerlijke luchtige wafels. De speculaas- en koekkruiden geven een heerlijke kruidige smaak aan het geheel. Ik serveerde mijn wafels met een schepje kokosyoghurt en wat vers fruit en ahornsiroop, mijn favoriete topping voor pannenkoeken of wafels. 

Liever zin in pannenkoeken? Probeer dan eens een van de volgende recepten:


Gingerbread Wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

  • 125 gram speltbloem

  • 100 gram yoghurt of kwark naar keuze

  • 125 ml (plantaardige) melk

  • 1 el ahornsiroop

  • 1 tl bakpoeder

  • 2 tl speculaas- en koekkruiden

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 200°C en vet je wafelbakvorm in met een beetje kokosolie (spray is het makkelijkst).
  • Meng in een kom de yoghurt/kwark en de melk. Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over de bakvorm of wafelijzer. Schuif de wafels in de oven en bak ongeveer 15-20 minuten. Controleer met een prikker of de wafels gaar zijn.
  • Laat de wafels ongeveer 10 minuten in de vorm afkoelen, voordat je ze voorzichtig uit de vorm kunt halen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *