Appel Kaneel Wafels
Ontbijt, Recepten

Appel Kaneel Wafels

Na het succes van de bananenbrood wafels, ging ik ook aan de slag met een recept voor appel kaneel wafels. En ook dit was weer een schot in de roos. Inmiddels ben ik onafscheidelijk met mijn wafelijzer, ik zou hem echt niet meer willen inruilen. Als ik zin heb in wafels, kan ik deze al binnen 5 minuten in het ijzer hebben zitten. En binnen 10-15 minuten kan ik al heerlijk ontbijten. Voor mij ideaal, want ik heb ook echt niet altijd zin om uitgebreid in de keuken te staan voor mijn ontbijt, maar ik wil wel altijd lekker en gezond ontbijten. En daarmee bedoel ik uitgebreider ontbijten dan alleen met een bakje kwark of havermout.

Voor wie mij kent, weet dat ik dol op appeltaart. Vroeger was dit zelfs het enige gebak dat ik altijd at. Ik lustte verder niets anders. En nog steeds word ik erg blij van de geur en smaak van warme appeltjes met kaneel. Het kon daarom ook niet anders dan dat ik ook een recept voor appel kaneel wafels zou maken. En inmiddels heb ik dit recept alweer een paar keer gemaakt, want ik kan er geen genoeg van krijgen. Het fijne aan dit recept is dat je zowel kunt kiezen voor bloem, als eiwitpoeder. Vaak maak ik de wafels met eiwitpoeder en havermout, omdat ik op die manier net wat extra eiwitten binnenkrijg. Mocht je dat niet nodig vinden of heb je geen eiwitpoeder in huis, dan kun je dus ook prima bloem en havermout gebruiken.

Om deze gezonde wafels wat smeuïger te maken, gebruik ik in dit recept appelmoes. Hiervoor koos ik de biologische appelmoes van Koro. Deze is gemaakt van 100% appel en er is dus geen suiker aan toegevoegd. Ook in de supermarkt kun je tegenwoordig appelmoes zonder toegevoegde suikers vinden, je moet wel even goed de etiketten lezen. En ook appelmoes op basis van 100% appel is zoet genoeg! Heb je al trek gekregen in de wafels? Lees dan snel verder.


Appel Kaneel Wafels

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

6

minutes
Totale tijd

11

minutes

Ingrediënten

 • 50 gram appelmoes

 • 30 gram havermout

 • 20 gram bloem/eiwitpoeder

 • 1 tl kaneel

 • 1 tl bakpoeder

 • 1 ei

 • appel + extra kaneel

Werkwijze

 • Verwarm het wafelijzer voor volgens de aanwijzingen van het apparaat.
 • Klop het ei samen met de appelmoes los. Roer hier de droge ingrediënten doorheen.
 • Laat het beslag even staan, totdat het wafelijzer warm is.
 • Verdeel een ruime eetlepel beslag over elke deel van het wafelijzer.
 • Bak de wafels in ongeveer 3 minuten gaar. Ga door tot het beslag op is.
 • Snijd de appel in kleine stukjes en bak dit samen met de kaneel in een pannetje op het vuur. Bak een paar minuten totdat de appeltjes zacht zijn. Voeg eventueel nog wat honing toe.
 • Serveer de wafels met de gebakken appel.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *