Gezonde Paascake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde Paascake

Volgens mij is dit een van de eerste bewuste paasrecepten op snoepgezond: een gezonde paascake. Pasen is niet een feestdag, dat ik heel bewust en uitgebreid vier. Vroeger thuis stond er wel altijd een uitgebreid paasontbijt op de planning op eerste paasdag, maar verder deden we eigenlijk niets bijzonders. Misschien is dit ook wel pas iets van de laatste jaren, dat kan natuurlijk ook. Ik vond nu in ieder geval dat ik niet kon achterblijven met een heerlijk recept.

Wat hoort er nu echt bij Pasen? Dat is wat mij betreft advocaat! Sommige zullen advocaat wellicht associëren met hetgeen wat ‘oude’ mensen nuttigen. Maar hé: ik ben er ook dol op! Nu zit advocaat natuurlijk wel vol met suikers. En dus ging ik aan de slag met een suikervrije variant. Als basis nam ik dit recept van Laura’s Bakery en verving ik de suiker voor suikervervanger. Al eerder heb ik met een suikervervanger geprobeerd om lemoncurd te maken en toen gaf ik aan dat ik over de structuur niet helemaal tevreden was. In tegenstelling tot normale suiker, die volledig oplost, blijf je bij een suikervervanger helaas een licht korrelige structuur houden.

En zo was het ook bij de suikervrije advocaat die ik maakte. Daarom zal ik dat liever niet op de manier eten, zoals je advocaat altijd eet. Traditioneel eet je advocaat namelijk met slagroom en lepel je dit lekker uit een glaasje. Echter kwam het in deze cake wel tot zijn recht. Na het bakken van de cake is er natuurlijk niks meer te merken van een korrelige structuur in de advocaat.

Door gebruik te maken van een suikervrije advocaat is dit met recht een gezonde paascake te noemen, helemaal vrij van geraffineerde suikers. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om ‘normale’ advocaat te gebruiken, let er dan wel op dat de cake niet volledig suikervrij is en het per plakje ook iets meer calorieën bevat. Overigens mag je dit dan alsnog een gezonde paascake noemen, want verder gaat er in dit recept geen boter, olie of suiker. Mocht je na het lezen van dit recept helemaal in de paasstemming zijn, bekijk dan ook even dit vruchtennotenbrood. Een heerlijk alternatief voor een gezond paasbrood.


Gezonde Paascake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram (spelt)bloem

  • 50 gram kokosmeel

  • 3 eieren

  • 150 gram advocaat

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 15 gram geraspte kokos

  • 0.5 tl vanille poeder (Koro)

  • 1.5 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de advocaat en melk los.
  • Roer hier de droge ingrediënten doorheen met een spatel.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif het geheel in de oven voor ongeveer 45 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.
  • Laat de cake minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de cake voorzichtig uit de vorm haalt. Laat de cake daarna volledig afkoelen.
  • Stiekem at ik de cake met nog een beetje advocaat dat over was en dan is die nog lekkerder!

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *