Appeltaart havermoutpap
Ontbijt, Recepten

Appeltaart havermoutpap


Appeltaart havermoutpap

Nu het buiten kouder wordt, kies ik weer vaker voor een warm ontbijtje. Heerlijk om te variëren met havermoutpap. Als ik ‘s ochtends wat meer tijd heb, maak ik graag deze appeltaart havermoutpap met rozijnen. Het is net of je aan de warme appeltaart zit, alleen dan een stuk gezonder!

Dat moet toch als muziek in je oren klinken? Want wie is er niet dol op appeltaart. Alleen die geur al als het in de oven staat. Werkelijk waar verrukkelijk. Deze havermoutpap doet me echt hieraan denken, alleen is dit een stuk verantwoorder dan een stuk appeltaart als ontbijt.

Van havermoutpap wordt vaak gezegd: you hate or you love it. Ik ken genoeg mensen, die echt niet blij worden van een kommetje havermoutpap bij het ontbijt. Terwijl ik er juist geen genoeg van kan krijgen. Al jaren ontbijt ik er vrijwel iedere ochtend mee, zeker voordat ik moet werken. In de herfst en winter eigenlijk altijd een warme variant en als het warmer wordt, vind ik overnight oats (koude variant) ook erg lekker. Waar ik vaak toch terugval op vertrouwde combinaties, kan je in principe eindeloos variëren met havermout. Wil je een extra portie groenten binnenkrijgen, dan kun je heel makkelijk wat wortel of courgette toevoegen, zonder dat dit overheerst.

Maar ik kan je aanraden om in ieder geval een keer deze appeltaart havermoutpap te proberen! Liever zin in een ander ontbijt met havermout? Probeer dan eens een van de volgende recepten.

Havermoutpap met courgette
Ontbijttaartjes met havermout
Golden Milk havermout

Appeltaart havermoutpap

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Porties

1

portie
Voorbereiding

2

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

12

minutes

Ingrediënten

  •  40 gram havermout

  •  100 ml plantaardige melk

  •  150 ml water

  •  1 appel

  •  10 gram rozijnen

  •  1 tl speculaas- en koekkruiden

Werkwijze

  • Voeg de havermout, melk, water en speculaaskruiden toe aan een pannetje en roer door.
  • Schil de appel en voeg 3/4 toe aan het pannetje samen met de rozijnen.
  • Zet het pannetje op het vuur en laat het een kleine 10 minuten rustig pruttelen en roer af en toe goed door, totdat je de gewenste dikte bereikt.
  • Serveer in een mooie kom en voeg de rest van de appel toe en eventueel andere toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *