Griesmeelpannenkoeken
Ontbijt, Recepten

Griesmeelpannenkoeken


Sinds de bloem met de uitbraak van Corona schaars bleek te zijn, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het gebruik van andere meelsoorten. Want een moment stilzitten en niet bakken, dat kon ik echt niet! Zo maakte ik al deze couscouscake op basis van couscous en ging ik nu aan de slag met griesmeel. Het eerste recept met deze meelsoort zijn deze griesmeelpannenkoeken geworden. Een makkelijke en fijne manier om kennis te maken met het product.

Griesmeel is weliswaar een stuk grover dan bloem, maar je kunt er dus prima pannenkoeken van bakken. De griesmeelpannenkoeken zijn daardoor wel een stuk minder fluffy dan pannenkoeken op basis van bloem, maar dat neem ik graag voor lief. De smaak was in ieder geval erg goed. En ik gebruikte kokoskwark als basis, waardoor er een heerlijke lichte kokossmaak aan zit. Dan kan het voor mij sowieso niet meer stuk πŸ˜‰

Een ander voordeel van kwark als basis voor pannenkoeken is het feit dat een portie goed vult. Met dit recept was ik goed verzadigd tot aan de lunch. Het liefst combineer ik de pannenkoeken met rood fruit naar keuze, maar je kunt ook prima voor ander fruit (uit het seizoen) kiezen. Het geheel maakte ik af met wat vanille saus, bijvoorbeeld deze van Steviala. Een scheutje ahornsiroop is ook altijd lekker.

Op iksnoepgezond staan nog veel meer lekkere recepten voor pancakes. Zoek op ‘pancakes’ en je krijgt ze allemaal te zien.


Griesmeelpannenkoeken

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Dit recept is voldoende voor 1 flinke portie of deel het met z’n tweeΓ«n voor twee kleinere porties.

IngrediΓ«nten

  • 250 gram (kokos)kwark

  • 1 ei

  • 75 gram griesmeel

  • 1 tl vanille essence

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Meng de kwark met het ei en de vanille essence goed door elkaar. Voeg hieraan de griesmeel, bakpoeder en zout toe en roer tot een glad beslag.
  • Laat het beslag 5 minuten rusten en verwarm ondertussen een (pannen)koekenpan op het vuur.
  • Verhit wat kokosolie of boter in de pan en maak kleine hoopjes van het beslag. Bij mij passen er 3 pannenkoekjes in de pan.
  • Bak de pannenkoeken aan beide kanten gaar en ga zo door tot het beslag op is.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *