Blauwe bessen overnight oats
Ontbijt, Recepten

Blauwe bessen overnight oats

Het zomerse weer vliegt ons ineens om de oren. En dat betekent dat ik mijn warme havermoutpap nu toch echt heb ingeruild voor koude havermout ontbijtjes, oftewel overnight oats. Op werkdagen ontbijt ik hier vrijwel dagelijks mee. Om ervoor te zorgen dat het niet verveelt, maak ik iedere dag een andere smaak. Een van mijn lieve leerlingen op school raadde mij deze blauwe bessen overnight oats aan.

Als een van je leerlingen dit recept met je deelt, dan moet je dat natuurlijk proberen! Gelukkig was dit echt een schot in de roos, zo’n heerlijke combinatie. Ik combineerde de blauwe bessen namelijk met een speculaasje. Echt een traktatie om dat te verwerken in je ontbijt. En uiteraard is dit met 1 speculaasje, nog steeds een verantwoord recept. Het draait allemaal om balans en vooral jezelf niet alles ontzeggen.

Als je op Snoepgezond zoekt op overnight oats vind je inmiddels al meer dan 15 verschillende recepten en combinaties. Zo kun je ruim drie weken lang, iedere werkdag ontbijten met een andere combinaties. Snap je nu waarom overnight oats mij niet verveelt?! Je kunt overnight prima voor twee of drie dagen vooruit maken en in de koelkast bewaren. Daarmee is dit ook ideaal voor diegene die ‘s ochtends niet veel tijd heeft.

Heb ik een favoriet? Niet perse, maar omdat de blauwe bessen, frambozen en aardbeien op dit moment in het seizoen zijn en ik daar dol op ben, gaat mijn voorkeur wel uit naar een combinatie hier mee. Ga jij deze heerlijke blauwe bessen overnight oats een keer proberen?


Blauwe bessen overnight oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes

Ingrediënten

  • 45 gram havermout

  • 100 ml (plantaardige) melk

  • 100 gram magere kwark

  • 50 gram blauwe bessen

  • 1 speculaasje

  • vanille flavour drops of 1 tl honing

Werkwijze

  • Doe de havermout samen met de melk en magere kwark in een kom en roer goed door elkaar.
  • Voeg de flavour drops of een theelepel honing toe en de helft van de blauwe bessen. Roer alles goed door elkaar en doe in een afsluitbare pot.
  • Zet de havermout een nachtje in de koelkast.
  • Serveer de overnight oats in een kom of glas en top af met de andere helft van de blauwe bessen en een speculaasje.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *