Overnight Cherry Oats
Ontbijt, Recepten

Overnight Cherry Oats

Optimel komt deze herfst/winter met maar liefst vier nieuwe limited edition smaken drinkyoghurt, kwark en yoghurt. Cheeky Cherry en Peer drinkyoghurt, magere yoghurt pruim kaneel en kwark met speculaassmaak. De kwark met speculaassmaak en de drinkyoghurt cheey cherry heb ik al geprobeerd en zijn allebei erg lekker. Uiteindelijk vond ik de drinkyoghurt cheeky cherry zo lekker dat ik er deze heerlijke overnight cherry oats mee maakte.

Overnight oats hoor ik je denken “wat is dat?” Vrij vertaald betekent het havermout de hele nacht laten weken. Overnight oats is een koude bereiding van havermout, waarbij je de havermout in melk of in dit geval in drinkyoghurt de hele nacht laat weken in de koelkast. De havermout neemt het vocht uit de drinkyoghurt op, waardoor een koude pap achtige structuur ontstaat. Zelf maak ik mijn overnight oats graag in combinatie met chiazaad, Dit zaad bevat een hoop vezels en samen met de havermout zorgt dit ervoor dat dit ontbijtje erg goed vult. Het was wat mij betreft een schot in de roos om de melk te vervangen voor drinkyoghurt. Dit geeft de overnight oats een volle en rijke smaak.

Dus ben jij ook toe aan een totaal andere variatie op je ontbijt, probeer dan eens deze overnight cherry oats. Durf je dit niet helemaal aan, bekijk dan ook eens dit heerlijke recept voor peanutbutter and jelly overnight oats.

Nog een tip van mij: voeg ook eens een schepje van je favoriete eiwitpoeder toe aan je havermoutpap of overnight oats. Zo krijg je ook meteen een extra portie eiwitten binnen.


Overnight Cherry Oats

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, LunchDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes

Ingrediënten

  • 60 gram havermout

  • 20 gram chiazaad

  • 225 ml optimel drinkyoghurt cheeky cherry

  • toppings naar keuze zoals yoghurt/kwark, kersen en granola

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten voor de overnight oats en roer goed door elkaar. Bewaar de overnight oats in een afgesloten pot of bakje en zet de hele nacht in de koelkast.
  • Roer de overnight oats de volgende ochtend goed door. Voeg eventueel nog wat extra drinkyoghurt toe.
  • Verdeel over 2 porties en maak af met toppings.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *