Om maar meteen met de deur in huis te vallen. Dit heerlijke recept heb ik niet helemaal zelf bedacht. Deze maand deed ik op Instagram weer mee met de #swiepswoepswap van MandyandMore. Mandy koppelt je hierbij aan een andere foodblogger en vervolgens mag je een lekker recept van zijn of haar website kiezen. Je maakt dit recept of gaat voor een variatie erop en je deelt dit vervolgens op je eigen Instagram. Deze keer ging ik voor twee recepten, die goed bij elkaar passen. Naast deze heerlijke knoflook naan maakte ik ook deze gegrilde paprika hummus.
De inspiratie komt van Melissa van Lislovescooking. Ik volg haar al een tijdje met het veel plezier en we hebben heel leuk contact. Als ik haar plaatjes zie dan begin ik vaak al te watertanden. Van heerlijke ontbijtjes en tussendoortjes tot lunch en diner inspiratie. Voor allerlei gezonde hapjes kun je bij Melissa terecht. Ik kon dan ook heel moeilijk kiezen, omdat er zoveel lekkers te vinden is. Heel verbazingwekkend ging ik niet voor een ontbijtje of tussendoortje, maar koos ik voor iets voor op de borrelplank.
Het originele recept op de website van Melissa is glutenvrije naan. Zelf hoef ik niet glutenvrij te eten, dus koos ik voor ‘normale’ zelfrijzend bakmeel. Het deeg is super snel en makkelijk te maken. Eerst even goed door roeren met een vork en als laatste kort kneden met je handen. Nooit geweten dat je in 15 minuten zelf naan kunt maken. Ik vond het echt een succes en maak voortaan mijn naan brood zelf! Het leuke is dat je met dit recept nog alle kanten op kunt. Ik koos voor veel knoflook, zodat het met recht knoflook naan is te noemen. Maar je kunt natuurlijk ook andere smaakmakers naar keuze toevoegen, denk aan verse of gedroogde kruiden.
Knoflook Naan
Course: BorrelDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes10
minutes15
minutesIngrediΓ«nten
200 gram zelfrijzend bakmeel
150 gram yoghurt
1 el olijfolie
1,5 teen knoflook
peper en zout naar smaak
50 ml knoflookolie
Werkwijze
- Meng de zelfrijzend bakmeel, yoghurt, olijfolie, fijn gehakte knoflook en de peper en zout met een vork.
- Als het gemengd is (je hebt allemaal klontjes), kneed het deeg dan met je handen goed door tot een samenhangend deeg.
- Verdeel het deeg in 8 gelijke bolletjes.
- Strooi wat bloem op je werkblad en rol de bolletjes uit tot dunne plakjes.
- Verhit een grillpan op het vuur en schenk de knoflookolie in een bakje. Heb je geen knoflookolie kies dan voor olijfolie gemengd met een teentje knoflook.
- Als de grillpan warm smeer je een beetje olie in de pan en leg je er een naan broodje op. Smeer de bovenkant ook in met een beetje olie. Bak het broodje op laag tot middelhoog vuur, als de onderkant kleurt draai je het broodje om en bak je de andere kant ook.
- Ga zo door totdat je alle broodjes hebt gebakken.