Geitenkaas salade met gegrilde ananas
Hartig, Recepten

Geitenkaas salade met gegrilde ananas

Door Jumbo supermarkten werd ik uitgedaagd om een lekker en gezond barbecue recept te bedenken. En laat ik daar nu geen nee tegen zeggen! Vorig jaar kocht ik namelijk een geweldige kamado bbq voor op mijn balkonnetje. In de zomermaanden steek ik de barbecue het liefst zo vaak mogelijk aan, ook als ik niet heel veel op de barbecue hoef klaar te maken. Gewoon omdat het zo leuk is om te doen en het je ingrediënten net wat extra smaak geven. Zo ook aan deze heerlijke geitenkaas salade met gegrilde ananas.

Deze salade is lekker als maaltijdsalade, maar ook perfect als bijgerecht van een gezellige en gezonde barbecue. De salade is vegetarisch en daarom ideaal als bijgerecht, zodat al je gasten hier lekker van kunnen smullen. Als je de geitenkaas salade als maaltijdsalade wil eten, serveer er dan bijvoorbeeld wat lekker stokbrood met smeersels bij. Zelf deed ik dit ook 🙂

Ik vind deze geitenkaas salade met gegrilde ananas een fijne afwisseling op het vlees en vis wat ik geregeld klaar maak. Een deel van de week eet ik namelijk ook vegetarisch, dus zo’n lekkere salade is voor mij zeker geen straf. Mocht ik kiezen voor een lekker stukje vlees of vis, dan kies ik graag voor kip, dorade of garnalen.

Ben je op zoek naar nog meer barbecue recepten, neem dan zeker ook een kijkje op de website van Jumbo of op Snoepgezond (kipspiesjes of een salade van gegrilde groenten en rode bes).


Geitenkaas salade met gegrilde ananas

Recipe by LindaCourse: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Ingrediënten

 • 0,5 ananas in plakken

 • 80 gram zachte geitenkaas met honing

 • 150 gram rucola melange

 • 0,5 avocado

 • balsamico stroop

 • klein beetje olijfolie extra vierge

Werkwijze

 • Stook de temperatuur van je barbecue op tot ongeveer 180 graden.
 • Grill de ananas aan beide kanten voor 10 – 15 minuten, totdat de ananas lekker zacht is geworden en je mooie grill strepen krijgt.
 • Maak de rucola melange aan met een beetje olijfolie extra vierge en verdeel over twee borden.
 • Snijd de avocado in dunne plakjes en verdeel over de salade.
 • Doe hetzelfde met de zachte geitenkaas en gegrilde ananas.
 • Maak het geheel af met wat balsamico stroop.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *