Zoete aardappel smoothie
Ontbijt, Recepten

Zoete aardappel smoothie


Het idee voor deze zoete aardappel smoothie ontstond eigenlijk heel spontaan. Naast de twee rijpe perziken lag namelijk een heerlijke zoete aardappel te lonken op de groenten- en fruitschaal. En tsja.. we roeien met de riemen die we hebben, dus ging ik de uitdaging aan om er een heerlijk smoothie van te maken. En lekker dat was het zeker!

Zoete aardappel is in verschillende soorten en maten te verkrijgen. De voor ons meest bekende is de oranje zoete aardappel. Een andere naam voor de zoete aardappel is ook wel bataat. En het meest verrassende.. de zoete aardappel is helemaal geen familie van de gewone aardappel. Beide soorten zijn op hun manier gezond voor ons en bevatten de nodige vitamines. Echter verteer je een zoete aardappel een stuk langzamer dan de gewone aardappel en daarom heb je vaak een langduriger vullend gevoel na het eten van zoete aardappel. Daarom kies ik zelf vaker voor zoete aardappel in plaats van gewone aardappel.

Dat zoete aardappel geschikt is voor verschillende soorten bereidingen, bewijs ik wel met deze smoothie. Daarnaast staan er op www.iksnoepgezond.nl nog meer recepten met zoete aardappel, waaronder deze zoete aardappel wafels, overnight oats met zoete aardappel of een plaattaart met zoete aardappelspread.

Het zoete van de rijpe perziken, de medjoul en kaneel zorgen samen met de zoete aardappel voor een heerlijke romige en kruidige smoothie. Precies zoals ik hem lekker vind. En een win win situatie.. want meteen een extra portie groenten binnen! Dus begin je dag goed en maak deze heerlijke smoothie.


Zoete aardappel smoothie

Recipe by LindaCourse: Ontbijt, TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

15

minutes
Totale tijd

20

minutes

Kook de zoete aardappel en bewaar dit in porties in de vriezer. Bevroren groenten of fruit toevoegen aan je smoothie zorgt voor een extra koude smoothie.

Ingrediënten

  • 150 gram zoete aardappel

  • 2 perziken

  • 1 medjoul dadel

  • 1/2 tl kaneel

  • 200-250 ml water

Werkwijze

  • Snijd de zoete aardappel in blokjes en kook het in 10-15 minuten gaar. Bewaar het in de vriezer en voeg het bevroren toe aan je smoothie.
  • Voeg voor de smoothie alle ingrediënten toe aan de blender. Let erop dat je pit uit de medjoul dadel verwijdert.
  • Blend het geheel tot een gladde smoothie. Voeg eventueel extra water toe als de smoothie nog te dik is. 

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *