Eén van mijn ‘goede’ voornemens dit jaar om meer tijd te besteden aan mijn lunch. Voor mij betekent dit dat ik wat meer liefde en aandacht ga geven aan mijn lunch en verder probeer te kijken dan elke dag een boterham met kipfilet of kaas. Natuurlijk vind ik dit laatste erg lekker, maar er zijn nog zoveel meer lekkere opties om uit te kiezen. Eén van die opties is burrata toast.
Op Instagram zie ik geregeld recepten met burrata voorbij komen, maar zelf had ik dit nog nooit (ja je leest het goed!) geprobeerd. En dus besloot ik mijn ‘goede’ voornemens maar gelijk in werking te zetten en een heerlijke gezonde lunch te maken met burrata. Omdat ik een liefhebber ben van brood met de lunch, ging ik voor burrata toast met ham en balsamico. En oh boy.. ik had dit heel graag eerder willen ontdekken. Ik combineerde de burrata toast overigens ook met pesto. De combinatie in het geheel blies me echt omver. Mega lekker!
Ik kan ook niet anders zeggen dan dat je deze hemelse combinatie zelf maar een keer moet proberen. Overigens ben ik me heel goed bewust dat dit niet een lunchrecept is wat je makkelijk meeneemt naar je werk, maar wel heerlijk voor op je vrije dag of in het weekend. En ben je wel op zoek naar een gezonde lunch die je makkelijk kunt voorbereiden en mee kunt nemen naar je werk, bekijk dan eens deze pastasalade met tonijn.
En ben je nieuwsgierig naar de burrata die ik voor dit recept gebruikte? Dat is deze van Galbani. Lees snel verder voor dit heerlijke recept.
Burrata toast
Course: LunchDifficulty: Makkelijk4
boterhammen5
minutes5
minutes10
minutesIngrediënten
4 (bruine) boterhammen
1 burrata à 150 gram
100 gram flinterdunne rauwe ham
4 el pesto
balsamico creme
rucola
Werkwijze
- Rooster de vier boterhammen. Heb je geen broodrooster? Toast de boterhammen dan aan beide zijden in een pan op het vuur.
- Smeer over iedere boterham een eetlepel pesto uit.
- Beleg elke boterham met 25 gram van de rauwe ham.
- Verdeel daarover de burrata en maak af met wat balsamico creme en rucola.