Wist je dat je de Aziatische keuken ook heel goed kunt combineren met de Mexicaanse keuken? Dat bewijzen deze heerlijke seaweed nachos wel. In tegenstelling tot de normale tortilla chips is dit een superfood vol vitaminen, vezels en antioxidanten. En bijkomend voordeel: ze zijn glutenvrij en vegan!
Via Instagram werd ik benaderd door Seamore voor een samenwerking. Zij bieden allerlei soorten producten aan op basis van zeewier, zoals chips, pasta, wraps, bacon en brood. Met de chips maakte ik deze heerlijke seaweed nachos. Waarom deze chips als basis gebruiken en niet gewone tortilla chips? Zoals hierboven beschreven zit deze chips vol met vitaminen, vezels en antioxidanten. Daarnaast bestaan ze voor 35% uit groenten en heb je niets meer nodig dan de zon en de zee om dit product te laten ontstaan. Ook nog eens goed voor het milieu dus!
Loaded Nachos
Een betere titel voor dit recept is ook wel loaded nachos. Want dit is niet alleen wat chips geserveerd met guacamole, maar het is een volwaardig (vegan) gerecht. Hiervoor gebruikte ik pulled oats, een soort gehakt op basis van havergrutten. Extra groenten zoals paprika en rode ui maken dit gerecht helemaal af. Dit recept is voldoende voor een maaltijd voor 1 Γ 2 personen, maar je kunt het ook prima serveren als snack bij de borrel. Either way: dit recept voor seaweed nachos wil je proberen! De chips heeft mij ontzettend verrast. Het is erg lekker, misschien nog wel lekkerder dan normale tortilla chips. Volgens mij komt dat door de licht ziltige smaak van de zee. Lijkt dit je net iets te heftig? Probeer dan eens dit recept voor spring rolls met kip als heerlijk borrelhapje.
Seaweed Nachos
Course: Diner, BorrelDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes8
minutes13
minutesIngrediΓ«nten
200 gram seaweed chips
150 gram pulled oats
1/2 rode paprika
1 rode ui
4 handjes geraspte (vegan) kaas
kruiden naar keuze
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verdeel de nachos over een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover.
- Breng de pulled oats op smaak met kruiden naar keuze.
- Eindig met een laag pulled oats, paprika en ui.
- Schuif de ovenschaal in de oven voor ongeveer 8 minuten.