Gembershots
Ontbijt, Recepten

Gembershots


Mijn nieuwste aanwinst in de keuken is een sapcentrifuge. Zo’n fijn ding! In een handomdraai tover je de lekkerste sapjes op tafel. Hij is niet zo sterk als een slowjuicer en kan daardoor niet alle groenten en fruit blenden, maar hij is dan ook een stuk goedkoper! Maar alsnog kan ik er in ieder geval mijn favoriete sapjes mee maken, waaronder deze fijne gembershots. Heerlijk vind ik het om de dag met een shotje te beginnen en nu kan ik ze gelukkig zelf maken.

In de winter is mijn weerstand, net als bij veel mensen, een stuk lager. Je bent sneller vatbaar voor een verkoudheid, keelpijn of gewoon sneller vermoeid. Een gembershot zorgt in dat geval voor een lekkere energie boost. Vergelijk het maar met een shot espresso. Ook daarvan krijg je meteen een boost en kan je er weer even tegenaan. Gember daarentegen is een natuurlijk medicijn, dat al eeuwen gebruikt wordt tegen bijvoorbeeld misselijkheid. Daarnaast werkt het ook ontstekingsremmend, ontgiftend en ondersteunt het de spijsvertering. Een veelzijdige vrucht dus.

Een goede manier om gember snel en effectief zijn werk te laten doen, is door het drinken van gembershots. Tegenwoordig duiken deze shots over al op: in supermarkten, bij de groenteboer en zelfs in trendy cafés kun je dit drankje bestellen. De prijzen liegen er echter niet om, dus het is een stuk goedkoper om het zelf te maken. Wat je nodig hebt is een slowjuicer of net als ik een sapcentrifuge.


Gembershots

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

3

porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijdminutes
Totale tijdminutes

Ingrediënten

  • 20 cm gember

  • 2 (zure) appels

  • 1 citroen

Werkwijze

  • Schil het fruit en snijd in stukken, die in de juicer passen.
  • Verdeel het sap over 3 porties en zet in de koelkast tot nader gebruik.

Notes

  • Ik bewaar ze ongeveer 5 dagen in de koelkast.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *