Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, maak ik ontzettend graag zelf gezonde tussendoortjes. Als je op Snoepgezond zoekt op gezonde tussendoortjes, vind je inmiddels ruim 15 pagina’s aan heerlijke recepten. En vandaag komt daar deze lekkere en gezonde pindakaas blondie bij.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben ontzettend dol op pindakaas. Mijn kast staat bijvoorbeeld vol met verschillende smaken van de Pindakaaswinkel. De sport pindakaas heb ik dan ook als basis voor de pindakaas blondie gebruikt. Uiteraard kun je zelf je favoriete smaak pindakaas naar keuze voor dit recept gebruiken.
Pindakaas mag dan een calorierijk ingrediΓ«nt zijn, het bevat wel flink wat vezels, eiwitten en grotendeels goede/gezonde vetten. Helemaal niet erg om dus dagelijks te genieten van wat pindakaas. En al helemaal super lekker om te verwerken in een gezond tussendoortje. Een stukje van de gezonde pindakaas blondie vult goed: een ideale snack dus! Ga jij het recept proberen?
Gezonde pindakaas blondie
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk9
stuks10
minutes30
minutes40
minutesGeschikt voor een vierkante bakvorm van ongeveer 20-22 cm.
IngrediΓ«nten
100 gram havermeel
125 gram bloem
2 eieren
100 gram pindakaas
150 gram appelmoes 0%
75 ml (plantaardige) melk
2 el dadelstroop
1,5 tl bakpoeder
snufje zout
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een vierkante bakvorm met bakpapier.
- Voeg de eieren samen met de pindakaas, appelmoes, melk en dadelstroop toe aan de kom van de blender. Blend dit tot een gladde massa.
- Doe de droge ingrediΓ«nten in een kom en voeg daar de natte ingrediΓ«nten uit de blender aan toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Stort het beslag in de bakvorm. Schuif de bakvorm voor ongeveer 30 minuten in de oven.
- Controleer met een prikker of de blondie gaar is. Haal uit de oven en laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen.
- Haal de blondie uit de vorm en laat verder afkoelen.
- Snijd de blondie in 9 stukken en bewaar in een afgesloten trommel op een droge en koele plek (maximaal 3-4 dagen houdbaar).