Gezonde pindakaas blondie
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Gezonde pindakaas blondie

Zoals jullie misschien wel gemerkt hebben, maak ik ontzettend graag zelf gezonde tussendoortjes. Als je op Snoepgezond zoekt op gezonde tussendoortjes, vind je inmiddels ruim 15 pagina’s aan heerlijke recepten. En vandaag komt daar deze lekkere en gezonde pindakaas blondie bij.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben ontzettend dol op pindakaas. Mijn kast staat bijvoorbeeld vol met verschillende smaken van de Pindakaaswinkel. De sport pindakaas heb ik dan ook als basis voor de pindakaas blondie gebruikt. Uiteraard kun je zelf je favoriete smaak pindakaas naar keuze voor dit recept gebruiken.

Pindakaas mag dan een calorierijk ingrediΓ«nt zijn, het bevat wel flink wat vezels, eiwitten en grotendeels goede/gezonde vetten. Helemaal niet erg om dus dagelijks te genieten van wat pindakaas. En al helemaal super lekker om te verwerken in een gezond tussendoortje. Een stukje van de gezonde pindakaas blondie vult goed: een ideale snack dus! Ga jij het recept proberen?


Gezonde pindakaas blondie

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

9

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Geschikt voor een vierkante bakvorm van ongeveer 20-22 cm.

IngrediΓ«nten

  • 100 gram havermeel

  • 125 gram bloem

  • 2 eieren

  • 100 gram pindakaas

  • 150 gram appelmoes 0%

  • 75 ml (plantaardige) melk

  • 2 el dadelstroop

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van een vierkante bakvorm met bakpapier.
  • Voeg de eieren samen met de pindakaas, appelmoes, melk en dadelstroop toe aan de kom van de blender. Blend dit tot een gladde massa.
  • Doe de droge ingrediΓ«nten in een kom en voeg daar de natte ingrediΓ«nten uit de blender aan toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Stort het beslag in de bakvorm. Schuif de bakvorm voor ongeveer 30 minuten in de oven.
  • Controleer met een prikker of de blondie gaar is. Haal uit de oven en laat minimaal 10 minuten in de vorm afkoelen.
  • Haal de blondie uit de vorm en laat verder afkoelen.
  • Snijd de blondie in 9 stukken en bewaar in een afgesloten trommel op een droge en koele plek (maximaal 3-4 dagen houdbaar).

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

2 Comments

  1. Eline says:

    Wat heb je er nog overheen gedrizzled? πŸ™‚

    1. Voor de foto een klein beetje witte chocolade, wan dat staat net wat leuker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *