Spring rolls met kip
Hartig, Recepten

Spring Rolls met kip


Het maken van spring rolls stond al heel lang op mijn lijstje en nu is het er dan eindelijk van gekomen. En wat een succes: deze spring rolls met kip waren heerlijk! Zo lekker dat ik besloot om ze een paar dagen later nog een keer te maken, maar dan voor mijn ouders. Iets wat lekker is, moet je namelijk met anderen delen is mijn motto.

Spring Rolls zijn loempia’s, die niet gefrituurd zijn. De rijstvellen, die je voor dit recept gebruikt zijn geschikt om ‘rauw’ op te eten. Het is van oorsprong een typisch Aziatisch gerecht, veelal gevuld met allerlei soorten groenten, vlees, vis of kip. Veel vlees eet ik niet, maar een stukje kip op z’n tijd kan ik wel waarderen. Daarom besloot ik aan de slag te gaan met spring rolls met kip.

Als je eenmaal alle voorbereidingen hebt gedaan, dan is dit helemaal niet moeilijk om te maken. Je moet alleen wat geduld hebben. Ongemerkt ben zo wel 15 minuten bezig om alles te rollen. Maar hé dat je moet je er gewoon voor over hebben! Loopt het water je al in de mond? Probeer dan snel het recept een keer uit.


Spring Rolls met kip

Recipe by LindaCourse: Lunch, Diner, SnackDifficulty: Makkelijk
Aantal

3

porties
Voorbereidig

20

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

  • Vulling
  •  1 groot stukje kipfilet (ongeveer 150 gram)

  •  150-200 gram taugé

  •  75-100 gram wortel

  •  2 bosuitjes

  •  1/2 komkommer

  •  1 el sojasaus

  •  1 el vissaus

  •  0.5 el honing

  •  2 el water

  •  1 teentje knoflook

  •  15 rijstvellen

  • Dipsaus
  •  6 el chilisaus

  •  sap van een 1/2 limoen

  •  1 el sojasaus

  •  1 el vissaus

Werkwijze

  • Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak in een pan totdat de kip bruin begint te kleuren.
  • Voeg nu de sojasaus, vissaus, honing, water en de fijngesneden knoflook toe. Dek de pan af met een deksel en laat de kip nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
  • Snijd ondertussen de wortel en komkommer in dunne reepjes en snijd de bosui fijn. Bak in een andere pan de taugé, wortel en bosui kort aan (de taugé mag niet slap worden).
  • Als de kip gaar is, kun je de kip met twee vorken uit elkaar trekken.
  • Het vullen van de rijstvellen kan beginnen. Laat een rijstvel ongeveer 1 minuut weken in lauw water. Leg de rijstvel op een plank en vul met de ingrediënten. Rol nu de rijstvel op tot een loempia. Let op: vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een dichte loempia krijgt. Herhaal dit met de andere rijstvellen (totdat de vulling op is).
  • Roer nu de ingrediënten voor de dipsaus door elkaar en klaar is het gerecht.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *