Het maken van spring rolls stond al heel lang op mijn lijstje en nu is het er dan eindelijk van gekomen. En wat een succes: deze spring rolls met kip waren heerlijk! Zo lekker dat ik besloot om ze een paar dagen later nog een keer te maken, maar dan voor mijn ouders. Iets wat lekker is, moet je namelijk met anderen delen is mijn motto.
Spring Rolls zijn loempia’s, die niet gefrituurd zijn. De rijstvellen, die je voor dit recept gebruikt zijn geschikt om ‘rauw’ op te eten. Het is van oorsprong een typisch Aziatisch gerecht, veelal gevuld met allerlei soorten groenten, vlees, vis of kip. Veel vlees eet ik niet, maar een stukje kip op z’n tijd kan ik wel waarderen. Daarom besloot ik aan de slag te gaan met spring rolls met kip.
Als je eenmaal alle voorbereidingen hebt gedaan, dan is dit helemaal niet moeilijk om te maken. Je moet alleen wat geduld hebben. Ongemerkt ben zo wel 15 minuten bezig om alles te rollen. Maar hΓ© dat je moet je er gewoon voor over hebben! Loopt het water je al in de mond? Probeer dan snel het recept een keer uit.
Spring Rolls met kip
Course: Lunch, Diner, SnackDifficulty: Makkelijk3
porties20
minutes10
minutes30
minutesIngrediΓ«nten
- Vulling
β1 groot stukje kipfilet (ongeveer 150 gram)
β150-200 gram taugΓ©
β75-100 gram wortel
β2 bosuitjes
β1/2 komkommer
β1 el sojasaus
β1 el vissaus
β0.5 el honing
β2 el water
β1 teentje knoflook
β15 rijstvellen
- Dipsaus
β6 el chilisaus
βsap van een 1/2 limoen
β1 el sojasaus
β1 el vissaus
Werkwijze
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bak in een pan totdat de kip bruin begint te kleuren.
- Voeg nu de sojasaus, vissaus, honing, water en de fijngesneden knoflook toe. Dek de pan af met een deksel en laat de kip nog ongeveer 10 minuten zachtjes garen.
- Snijd ondertussen de wortel en komkommer in dunne reepjes en snijd de bosui fijn. Bak in een andere pan de taugΓ©, wortel en bosui kort aan (de taugΓ© mag niet slap worden).
- Als de kip gaar is, kun je de kip met twee vorken uit elkaar trekken.
- Het vullen van de rijstvellen kan beginnen. Laat een rijstvel ongeveer 1 minuut weken in lauw water. Leg de rijstvel op een plank en vul met de ingrediΓ«nten. Rol nu de rijstvel op tot een loempia. Let op: vouw de zijkanten naar binnen, zodat je een dichte loempia krijgt. Herhaal dit met de andere rijstvellen (totdat de vulling op is).
- Roer nu de ingrediΓ«nten voor de dipsaus door elkaar en klaar is het gerecht.