Een bananenbrood was één van de eerste recepten op snoepgezond. Met het maken van gezonde tussendoortjes is het namelijk allemaal begonnen. Tot op de dag van vandaag had ik echter nog geen recept voor chocolade bananenbrood met jullie gedeeld. Uiteraard wel bananenbrood recepten met chocolade erin, zoals dit koffie bananenbrood of dit marmer bananenbrood.
Maar dit gezonde bananenbrood ademt één en al chocolade. Is het nog wel gezond dan zullen sommige denken? Ik vind van wel, want balans en een goede relatie met voeding is erg belangrijk. Daarnaast valt de hoeveelheid chocolade per plakje omgerekend heel erg mee. Dus ben je iemand die niet zonder chocolade kan, maar wel graag wil opletten qua calorieën, dan is dit chocolade bananenbrood juist ideaal! Je cravings naar chocolade zijn hopelijk vervult met het eten van een plakje en de hoeveelheid chocolade en calorieën die je binnenkrijgt, vallen reuze mee.
Nu gebruikte ik voor dit recept de volle chocolademelk van chocolovely, omdat ik deze gekregen had in de foodybox vanΒ Kroonophetwerk. Dit is een fairtrade chocolademelk gemaakt van biologische Nederlandse melk en fairtrade cacao. Mocht je op de calorieΓ«n willen besparen, kies dan voor een magere chocolademelk in dit recept. Maar zoals ik hierboven al aangaf, valt het uiteindelijk qua calorieΓ«n van een plakje bananenbrood reuze mee.
Hoe dan ook, bananenbrood is een heerlijk gezond tussendoortje. Perfect als snack voor onderweg of als ontbijt to go. Ga jij dit gezonde recept proberen?
Chocolade Bananenbrood
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
plakke10
minutes50
minutes1
hourIngrediΓ«nten
3 rijpe bananen
2 eieren
100 ml chocolademelk
225 gram (spelt)bloem
1.5 tl bakpoeder
1 el cacaopoeder
snufje zout
50 gram pure chocolade in stukjes
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
- Mix in een keukenmachine of met je staafmixer de banaan, eieren en chocolademelk tot een glad beslag.
- Voeg hieraan de droge ingrediΓ«nten toe en mix weer tot een egaal beslag.
- Roer als laatste de chocoladestukjes door het beslag met een spatel.
- Stort het beslag in de cakevorm, top eventueel af met een extra banaan doormidden gesneden.
- Schuif het bananenbrood voor ongeveer 45-50 minuten en in de oven en controleer met een prikker of het bananenbrood gaar is.
- Laat het bananenbrood minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen, voordat je het voorzichtig uit de vorm haalt en verder laat afkoelen.
- Snijd het bananenbrood in 10 plakken en bewaar maximaal 4 dagen in een afgesloten trommel in de koelkast.