Chocolade Yoghurt Cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Chocolade Yoghurt Cake


Onlangs won ik via Instagram verschillende soorten pannenkoekenmix van Panash. Deze zijn er in vier verschillende smaken, waaronder naturel en chocolade. De basis van deze pannenkoekenmix is speltmeel, dus je kan hier ook heel goed andere dingen dan pannenkoeken van bakken. Ik gebruikte de chocolade variant voor deze chocolade yoghurt cake.

En dat werd een heerlijke frisse cake. De zoetigheid komt van de appelmoes (zonder toegevoegde suikers), vanille essence en de kokosdrink (kokosmelk uit pak, bijvoorbeeld van Alpro). Ik kies wel altijd voor de variant zonder suiker. Om het geheel af te maken, voegde ik wat heerlijke chocoladestukjes toe aan het beslag. Zonder dit, zou ik de cake te saai vinden denk ik.

Mocht je de pannenkoekenmix van Panash niet in huis hebben, kun je deze chocolade yoghurt cake ook gewoon prima maken. Neem dan in plaats van de pannenkoekenmix (100 gram), 75 gram bloem of speltbloem en 25 gram cacaopoeder. Wellicht krijgt de cake dan nog meer de chocoladesmaak. Maar hé, dat is niet verkeerd toch?!

Als je nog meer inspiratie zoekt voor gezonde tussendoortjes, dan ben je bij Snoepgezond aan het juiste adres. Bekijk ook eens een van de volgende recepten:


Chocolade Yoghurt Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

55

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram panash pannenkoekenmix chocolade

  • 100 gram havermeel (of havermout fijnmalen)

  • 100 gram appelmoes 100%

  • 150 gram skyr

  • 2 tl bakpoeder

  • 1 tl vanille essence

  • 75 ml kokosdrink

  • 50 gram chocoladestukjes

  • optioneel: 2 el honing of agavesiroop

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng in een kom de droge ingrediënten met elkaar, Doe hetzelfde in een andere kom met de natte ingrediënten.
  • Voeg de inhoud van beiden bij elkaar en roer met een spatel goed door tot een glad beslag.
  • Als laatste schep je de chocoladestukjes door het beslag. Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten.
  • Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat 15 minuten in de vorm afkoelen, voordat je de cake er voorzichtig uit haalt en verder laat afkoelen.

Notes

  • Je kan de cake tot 5 dagen in de koelkast bewaren of tot 3 maanden (goed verpakt) in de vriezer.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *