Vanille havermoutpap
Ontbijt, Recepten

Vanille havermoutpap

Nu we midden in de winter zitten, vind ik het heerlijk om een aantal dagen in de week te ontbijten met warme havermoutpap. Ik probeer hierbij altijd verschillende combinaties af te wisselen, zodat ik niet iedere dag hetzelfde ontbijt eet. Bij Koro, een webshop waar je o.a. heel veel verschillende bakproducten, noten en gedroogd fruit kunt kopen, kocht ik een zak vanille puddingpoeder. Ideaal om zelf vanille pudding mee te maken, maar dus ook super lekker in dit recept voor vanille havermoutpap.

Je maakt er een heerlijke, dikke en romige pap mee. Precies zoals ik mijn havermoutpap super lekker vind. De dikke en romige structuur ontstaat vrijwel meteen als je de vanille puddingpoeder toevoegt. Daarom voeg je dit op het einde pas toe en kook je de pap hierna nog 1-2 minuten, niet langer.

Uiteraard kan ik het ook niet laten om aan mijn havermoutpap een portie groente toe te voegen. Ik vind het een ideale manier om zo wat extra groente binnen te krijgen, omdat je dit totaal niet terug proeft. Zeker niet, omdat ik bij deze vanille havermoutpap kies voor bloemkoolrijst. Bloemkoolrijst zelf is neutraal van smaak en past zich prima aan andere smaken aan. Wil je meer weten over hoe je op een laagdrempelige en lekkere manier meer groente aan je ontbijt of tussendoortje toe kan voegen, lees dan zeker deze blog op mijn website.

Ga jij deze heerlijke en gezonde vanille havermoutpap proberen?


Vanille havermoutpap

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

2

minutes
Kooktijd

13

minutes
Totale tijd

15

minutes

IngrediΓ«nten

  • 35 gram havermout

  • 75 gram bloemkoolrijst (diepvries)

  • 150 ml (plantaardige) melk

  • 50 ml water

  • 20 gram vanille puddingpoeder + 75 ml water

  • 1 appel

  • extra toppings naar keuze

Werkwijze

  • Doe de havermout samen met de bloemkoolrijst, melk, water en een halve appel in blokjes in een pannetje en zet op het vuur.
  • Laat de ingrediΓ«nten 10-12 minuten zachtjes pruttelen op het vuur, totdat er een lekkere pap ontstaat. Roer ondertussen lekker door.
  • Voeg de vanille puddingpoeder samen met 75 ml water toe en roer goed door. Laat het geheel nog 1-2 minuten mee pruttelen. Hoe langer je het laat mee pruttelen, hoe dikker de pap wordt.
  • Als het goed is ontstaat er een dikke en romige pap.
  • Voeg de pap toe aan een kom en maak af met de rest van de appel en extra toppings naar keuze. Kies er bijvoorbeeld voor om de appel kort te bakken in een pan samen met wat kaneel.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *