Een heerlijke warme crumble vind ik toch echt wel een traktatie. Zeker als het een gezondere variant is, waar je prima mee kunt ontbijten. Van deze eiwitrijke appel crumble kun je met een gerust hart snoepen. Ik vind het heerlijk om hiermee te ontbijten.
Dit recept is voldoende voor 1 persoon. Wil je het recept maken voor meer personen, dan pas je heel makkelijk de hoeveelheid ingrediΓ«nten aan. Wat deze gezonde crumble ontzettend lekker maakt is eiwitpoeder van Myprotein in de smaak salted caramel. Dit is tot nu toe echt mijn favoriete smaak eiwitpoeder, die ik in meerdere recepten gebruik. Bijvoorbeeld als ik een eiwitrijke ijskoffie maak. Eiwitpoeder is ideaal om in huis te hebben. Je kan namelijk in heel veel recepten een deel van de bloem prima vervangen voor eiwitpoeder om er een eiwitrijk recept van te maken.
En dit deed ik ook bij deze eiwitrijke appel crumble. Normaal gesproken gebruik je bloem als basis voor de crumble, maar ik koos voor een combinatie van havermout en eiwitpoeder. Door het gebruik van havermout is dit recept iets vezelrijker en nog net zo lekker. Het is een makkelijk en snel recept, dus perfect als je niet te lang wil wachten op je ontbijt of snack. Ga jij deze eiwitrijke appel crumble proberen?
Eiwitrijke appel crumble
Course: Ontbijt, Dessert, SnackDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes18
minutes23
minutesIngrediΓ«nten
25 gram havermout
15 gram eiwitpoeder (salted caramel)
1 el Sukrin gold siroop (of honing/agave)
1 el gesmolten kokosolie of boter
0,5 tl kaneel
10 gram gehakte noten
- Vulling
1 appel
1 el suikervervanger
0,5 tl kaneel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in met een beetje boter, olie of bakspray.
- Snijd de appel in kleine blokjes en meng dit samen met de suikervervanger en kaneel. Stort de appel in het ovenschaaltje.
- Doe alle ingrediΓ«nten voor de crumble in een kom en roer goed door.
- Strooi en verdeel de crumble over de appel. Schuif de crumble voor 18 minuten in de oven.
- Haal voorzichtig uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Eet daarna de crumble nog lekker warm.