Poké bowl met speklap
Hartig, Recepten

Poké bowl met speklap


Eens in de zoveel tijd heb ik enorm veel zin in sushi. Lees: hier heb ik eigenlijk wel bijna wekelijks trek in. Maar iedere week sushi lijkt me niet zo’n heel goed idee. Een poké bowl daarentegen schaar ik toch al snel onder een gezonde en verantwoorde maaltijd en het helpt om mijn cravings naar sushi te stillen. Van de Holy Hoeve had ik heerlijke speklapjes gekregen om een lekker recept mee te maken en dus dook ik de keuken in voor een poké bowl met speklap.

De speklappen heb ik eerst een paar uur laten marineren, zodat ze straks lekker de smaak van Azië hebben. Ik gebruikte hiervoor een zelfde soort marinade, als ik ook voor mijn saté gebruik. De marinade liet ik ongeveer 2 uur intrekken in de koelkast, maar dit kun je natuurlijk ook prima de hele dag laten staan. Voor deze poké bowl met speklap gebruikte ik trouwens geen sushirijst, maar gewoon zilvervliesrijst. Vaak kook ik dit ook al eerder, bijvoorbeeld ‘s ochtends of de avond van tevoren.

Het fijne aan een poké bowl is dat je allerlei soorten groente kunt gebruiken, wat jij lekker vindt. Zo koos ik voor edamame bonen, komkommer, avocado, wortel en lente ui. Maar vind je iets niet lekker, vervang het dan gerust voor iets anders. Bijvoorbeeld mais of tomaatjes. Deze poké bowl is voor mij echt een ideale makkelijke en gezonde maaltijd. Op het marineren van de speklappen na, staat het gerecht binnen no time op tafel.

Met het vlees van de Holy Hoeve maakte ik nog veel meer lekkere recepten, waaronder dit stoofvlees en deze kruidige couscous. Ook ideaal op drukke doordeweekse dagen.


Poké bowl met speklap

Recipe by LindaCourse: Lunch, DinerDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

personen
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Ingrediënten

 • 100 gram rijst

 • 1/2 avocado

 • 1/2 komkommer

 • 50-100 gram wortel

 • 100 gram edamame bonen

 • 1 lente ui

 • 2 speklappen

 • Marinade
 • 1 el ketjap

 • 1 el sojasaus

 • 1 tl sambal

 • 1 el knoflookolie

 • 1 tl tomatenketchup

Werkwijze

 • Maak de marinade en smeer dit uit over de speklappen. Dek de speklappen af en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat goed uitlekken.
 • Snijd de avocado en komkommer in kleine stukjes. Snijd de lente ui in ringen.
 • Bak de edamame bonen 5 minuten op middel-laag vuur in de koekenpan. Warm vind ik ze namelijk iets lekkerder.
 • Bak de speklappen in 10 minuten lekker krokant.
 • Verdeel de rijst en groente over 2 kommen. Snijd de speklappen in blokjes en verdeel over de kommen. Maak geheel af met nog een scheutje sojasaus.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *