Peren Crumble Cake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Peren Crumble Cake


Voor de topmemberactie van Uitpaulineskeuken mocht ik de nieuwe Phlips Airfryer met Smart Sensing technologie proberen. Deze airfryer kan van een aantal producten zelf de bereidingstijd en temperatuur bepalen. Daarmee krijg je bijvoorbeeld de ideale krokante friet of het lekkerste stukje kip. Ideaal, omdat je dan niet steeds hoeft te kijken of het al klaar is. Inmiddels heb ik er al een aantal recepten in klaar gemaakt, zoals friet en snacks uiteraard, maar ook granola, deze bladerdeeghapjes met vijg en diverse ontbijttaartjes. En nu dus ook deze heerlijke peren crumble cake.

Omdat ik nog geen grote bakvorm voor de airfryer heb, maakte ik een aantal kleine taartjes. Dit deed ik in springvormpjes van 10cm, Geschikt voor een eenpersoonstaartje, maar delen kan natuurlijk ook. Deze taartjes bevatten een stuk minder suiker en daarom kun je er met een gerust hart van snoepen. Qua specerijen heb ik gebruik gemaakt van een heerlijke chai mix. Dit combineert heel goed samen met peer. Deze peren crumble cake is een heerlijke combinatie van een kruidige cake, een laagje peer en een krokante crumble met havermout en chai specerijen. Wat rook het lekker toen ik de airfryer opende na het bakken. Ik kon nog net een foto maken, voordat het eerste taartje al in mijn mond verdween.

Ik ben onwijs blij met de nieuwe airfryer van Philips en heb nog nooit zo vaak mijn airfryer gebruikt. Steeds weer ontdek ik dat je er echt van alles in kunt bereiden. Een groot voordeel ten opzichte van een oven: de airfryer hoeft niet voorverwarmd te worden en de baktijd is vaak een stuk korter. Vooral voor snelle bakacties is dit echt ideaal.

En nu genieten van deze heerlijke peren crumble cake!


Peren Crumble Cake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

4

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Dit recept is voldoende voor 4 kleine taartjes van 10cm.

Ingrediënten

  • Cake
  • 150 gram bloem

  • 50 gram kokosbloesemsuiker

  • 50 gram boter (vloeibaar)

  • 1 ei

  • 100 gram yoghurt

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl chai mix

  • snufje zout

  • 2 peren

  • Crumble
  • 75 gram bloem

  • 50 gram havermout

  • 30 gram kokosbloesemsuiker

  • 75 gram boter

  • 1 tl chai mix

Werkwijze

  • Meng alle ingrediënten (zonder de peer) voor de cake in een kom tot een glad beslag.
  • Verdeel het beslag over 4 springvormpjes van 10cm.
  • Schil de peren en snijd in kleine stukjes. Verdeel een halve peer over elke vorm.
  • Meng alle ingrediënten voor de crumble in een andere kom met je handen tot een kruimelig deeg.
  • Verdeel de crumble over de vormpjes.
  • Stel de airfryer in op 175 graden en zet de timer op 20 minuten. Schuif 2 vormpjes in de airfryer en bak de taartjes. Herhaal dit met de andere 2 taartjes.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *