Voor Fairy Superfoods ging ik deze keer aan de slag met de matcha poeder. Met matcha was ik al bekend en heb ik al eerder recepten gemaakt, waaronder deze matcha pannenkoeken en raw matcha cheesecake. En nu dus makkelijke matcha chiapudding. Een ideaal en lekker ontbijtje, zeker op drukke dagen. Waarom? Omdat je dit de avond van tevoren al kan klaarmaken en in de koelkast kunt bewaren tot de volgende ochtend.
Matcha is steengemalen poeder van jonge groene theebladeren. Deze bladeren bevatten flink wat chlorofyl, dat zorgt voor de intense groene kleur. Ruim drie weken voor de oogst worden de beste groene theeplantjes geselecteerd en in de schaduw geplaatst voor een langzamere groei. Dit zorgt ervoor dat de theeplantjes zo min mogelijk zonlicht opvangen en dus een flinke dosis chlorofyl bevatten. Wist je dat matcha ook een bron is van antioxidanten? Een kopje matcha thee bevat bijvoorbeeld al net zoveel antioxidanten als 10 kopjes gewone groene thee. Daarnaast geeft matcha een boost aan je metabolisme en wordt het ook wel gezien als een natuurlijke vorm van detox.
Er zitten dus een hoop voordelen aan matcha en daarom zien wij het als een superfood. Deze matcha chiapudding heb ik gecombineerd met yoghurt/kwark en wat granola en vers fruit. Daarmee is dit een heerlijk, volwaardig en gezond ontbijt. Ga jij het maken?
Matcha Chiapudding
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes30
minutes35
minutesIngrediΓ«nten
5 el chiazaad
200 ml kokosdrink (of andere plantaardige melk)
2 tl matcha poeder
200 gram yoghurt/kwark
granola en vers fruit
Werkwijze
- Meng de chiazaad en matcha met de kokosdrink en zet een nachtje (afgedekt) in de koelkast.
- Roer de chiapudding de volgende ochtend door en maak het ontbijtje af met 100 gram yoghurt/kwark per portie en voeg wat granola en vers fruit toe.