Het pompoenseizoen is aangebroken en dat is bij mij thuis maar al te duidelijk! En dan bedoel ik niet qua versiering in huis.. Maar wel in de keuken. Iedere week ga ik aan de slag met heerlijke recepten, waar deze fijne groente in verwerkt zit. Variërend van ontbijtjes tot tussendoortjes en recepten voor het avondeten. En vanaf nu kan ik deze pumpkinspice scones ook aan dit rijtje toevoegen. Heerlijke kruidige scones, ik was compleet verrast en at er na het maken van de foto’s meteen twee op.
Wist je dat scones eigenlijk heel makkelijk te maken zijn? Alle ingrediënten meng je met een vork en je handen tot een plakkerig deeg en klaar is het. Uitrollen tot een plak van 2,5cm dik en even 10 minuten laten rusten. Daarna steek je met een ronde uitsteker rondjes uit het deeg en leg je deze naast elkaar op de bakplaat. Een kwartiertje in de oven en klaar is kees. Maar wees gewaarschuwd want al na een paar minuten begint het heerlijk te ruiken in huis en kun je niet wachten om de pumpkinspice scones te proeven. Gelukkig haal je 7-8 scones uit dit recept, dus genoeg om van te smikkelen.
En met het oog op de feestdagen, die gaan komen, misstaan deze pumpkinspice scones zeker niet op de ontbijttafel. Zelf maak ik ook altijd ‘clotted cream’ bij, een mengsel van slagroom en crème fraiche, en vaak iets van homemade jam. Bijvoorbeeld deze rood fruit chia jam.
Heb je er al trek in gekregen? Bekijk dan snel het recept.
Pumpkinspice Scones
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk7
stuks15
minutes15
minutes30
minutesIngrediënten
250 gram bloem
1 zakje bakpoeder
30 gram zachte roomboter
40 gram suiker(vervanger) @Sukrin
100 gram melk
100 gram pompoenpuree (pompoenblokjes gekookt en gepureerd)
2 tl pumpkinspice kruiden (GreenGypsy)
- Clotted Cream
100 ml slagroom
50 gram crème fraiche
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 240 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
- Kneed alle ingrediënten voor het deeg rustig door elkaar. Gemengd is in dit geval ook gemengd. Strooi een beetje bloem op je aanrecht en leg het deeg erop. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 2,5 cm dik. Draai en deeg regelmatig, zodat het niet teveel kan krimpen. Laat het deeg op het aanrecht ongeveer 10 minuten rusten.
- Steek met een ronde uitsteker plakjes uit het deeg en leg ze op de bakplaat. Als je het deeg op nieuw uitrolt, moet je het eerst weer even 10 minuten laten rusten, voordat je er nieuwe cirkels uit kunt steken. Een tip: leg je de uitgestoken cirkels tegen elkaar aan op de bakplaat. Op die manier komen de scones in de oven mooi recht omhoog.
- Bestrijk de bovenkant van de scones met losgeklopt ei of een beetje melk.
- Verlaag de oven temperatuur naar 220°C en schuif de bakplaat voor ongeveer 15 minuten in de oven.
- Voor een zelfgemaakte ‘clotted cream’ klop je de slagroom lobbig en roer je daar de creme fraiche door heen.