Wat doe je als je een grote pompoen hebt en je niet alles in één gerecht hoeft te gebruiken? Juist, dan bedenk je toch een ontbijtje met pompoen. In deze havermoutpap zit ongeveer 150 gram pompoen verwerkt. Een ideale manier om de benodigde vitamientjes binnen te krijgen. Deze havermoutpap met pompoen is in de herfst/winter dan ook wel een favoriet. Zeker in combinatie met de pumpkinspice kruiden van Greengypsyspices.
Om ervoor te zorgen dat ik ook op werkdagen van dit heerlijke ontbijtje kan genieten, kook ik op zondag meestal een flinke portie pompoen. Dit laat ik vervolgens afkoelen en pureer ik in het bakje van de staafmixer. Je kan de pompoenpuree namelijk prima een weekje in een goed afgesloten trommel in de koelkast bewaren. Op die manier kan ik ‘s ochtends heel makkelijk wat toevoegen aan een pannetje havermout en kan ik binnen 10 minuten genieten van een lekker en gezond ontbijtje.
Het geheel kun je heel makkelijk afmaken met een lepel van je favoriete pindakaas en wat banaan. Dit zorgt ervoor dat ik er de hele ochtend tegenaan kan. Wel zo prettig op drukke werkdagen, waarin ik niet altijd tijd heb voor een tussendoortje tussen mijn ontbijt en de lunch.
Dol op havermoutpap? Misschien vind je deze recepten dan ook wel erg lekker:
Havermoutpap met pompoen
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie2
minutes10
minutes12
minutesIngrediënten
40 gram havermout
125-150 gram gekookte pompoen
200 ml plantaardige melk
1 tl pumpkin spice kruiden
Werkwijze
- Pureer de gekookte pompoen in de hakmolen/keukenmachine.
- Roer in een steelpannetje de havermout met de kruiden door elkaar en voeg hieraan de pompoenpuree toe. Roer het geheel samen met de plantaardige melk goed door en zet op het vuur.
- Breng de pap aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten pruttelen. Roer ondertussen de pap door met een spatel. Schenk de pap in een kom en maak af met banaan en pindakaas.