Pompoen Smoothiebowl
Ontbijt, Recepten

Pompoen Smoothiebowl


Zodra de zon begint te schijnen en de temperatuur toeneemt, krijg ik altijd zin in smoothies. Naarmate het kouder wordt, drink ik eigenlijk ook steeds minder smoothies. Heel soms heb ik er dan ineens zin in. Zo was het ook toen ik deze pompoen smoothiebowl ging maken. Omdat het pompoenseizoen is aangebroken, heb ik altijd wel pompoen in huis. Meestal kook ik in het weekend een portie, waar ik dan pompoenpuree van maak en dat voor de rest van de week in de koelkast bewaar. Ik gebruik het graag in de havermout, maar het kan dus ook heel goed in een smoothie. 

Voor deze pompoen smoothiebowl gebruikte ik niet alleen pompoen, maar ook banaan, mango, gember, kurkuma en sinaasappelsap. Dat resulteerde in een heerlijke kruidige smoothiebowl, dat ideaal past bij het herfstachtige weer. Als ik de smoothie eet als smoothiebowl, dan zorg ik ervoor dat de structuur wat dikker is. Zo kan je het mooi in een bowl serveren met heerlijke toppings naar keuze. Voor een drinkbare smoothie kun je wat extra sinaasappelsap of water toevoegen. 

Een trucje om een dikke smoothie te krijgen, is gebruik te maken van bevroren ingrediënten. Zo heb ik altijd een banaan in plakjes in de vriezer liggen en ook de mango, die ik gebruik, komt uit de diepvries. Zorg er dan wel voor dat je een goede blender hebt, die bevroren fruit kan blenden. Bevroren fruit zorgt er meteen ook voor dat je smoothie lekker koud is. Want van een warme smoothie wordt niemand vrolijk toch?!


Pompoen Smoothiebowl

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijdminutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  •  1 bevroren banaan

  •  100 gram gekookte pompoen

  •  1 flinke hand bevroren mango blokjes

  •  3 perssinaasappels

  •  stukje verse gember (ongeveer 1 cm)

  •  stukje verse kurkuma (zelfde hoeveelheid als de gember)

  •  1 scoop eiwitpoeder in de smaak banaan

Werkwijze

  • Pers de sinaasappels uit en voeg het sap samen met de banaan en mango toe aan de blender. Mix tot een romig geheel. Voeg nu de pompoen, gember, kurkuma en eiwitpoeder toe en mix weer tot een romig geheel.
  • Schenk de dikke smoothie in een mooie kom en maak af met bijvoorbeeld muesli en vers fruit.
  • Voeg na de laatste stap extra water of sinaasappelsap toe als je de smoothie uit een glas wil drinken.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *