Pindakaas bliss balls
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Pindakaas bliss balls

Ken jij bliss balls al? Een heerlijk, gezond en makkelijk tussendoortje gemaakt van een basis van dadels en noten. Welke noten je hiervoor gebruikt, maakt niet zoveel uit. Vaak vervang ik een deel van de noten ook voor wat havermout en/of geraspte kokos. Daarnaast voeg je aan de basis ingrediënten diverse smaakmakers toe, waaronder bijvoorbeeld pindakaas. En zo krijg je dus heerlijke pindakaas bliss balls.

Het fijne aan bliss balls is dat je volop kunt variëren met ingrediënten en dus ook smaken. Eerder deelde ik al het recept voor orange bliss balls en pompoen bliss balls met jullie. Het fijne aan deze gezonde snack is dat je ze heel makkelijk en snel kunt maken. Daarnaast kun je ze prima een week op een droge (en koele) plek in een afgesloten trommel bewaren. Ik maak ze dus graag op zondag, zodat ik voor de rest van de week een lekkere en gezonde snack klaar heb liggen. Ondanks dat je voor dit recept geen geraffineerde suikers nodig hebt, zijn ze voor mij zoet genoeg. En ook voor deze snack geldt: let op met onbeperkt snoepen, want ondanks dat het vrij van geraffineerde suikers is, bevatten ze wel natuurlijke suikers van de dadels en (flink wat) calorieën door het gebruik van de noten.

Voor dit recept heb ik uiteraard gebruik gemaakt van mijn favoriete pindakaas van De Pindakaaswinkel. Ze hebben diverse smaken, waarvan de dadel kaneel en karamel zeezout wel tot mijn favoriete smaken behoren. Beiden erg lekker om te verwerken in de pindakaas bliss balls.


Pindakaas bliss balls

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

15

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 100 gram dadels

  • 50 gram pindakaas

  • 50 gram gemengde ongebrande noten

  • 50 gram havermout

  • 2 el water

  • geraspte kokos

Werkwijze

  • Ontpit de dadels en laat ze 15 minuten weken in warm water.
  • Giet het water af en voeg de dadels samen met de andere ingrediënten toe aan de keukenmachine.
  • Maal tot een egaal en plakkerig geheel. Voeg eventueel wat extra havermout toe als het te plakkerig of meer water als het te droog is.
  • Maak balletjes ter grootte van een pingpong balletje. Je kunt je handen iets nat maken om de balletjes te rollen.
  • Rol de balletjes door de kokos en bewaar in een afgesloten trommel. Ik laat de balletjes sowieso minimaal 30 minuten uitharden in de koelkast en bewaar ze daar ook meestal in of op een andere droge en koele plek.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *