Dadelcake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Dadelcake


Deze dadelcake is ontstaan uit een leuke samenwerking met Blije Kip eieren. Dit merk zet zich samen met de boerenfamilies in voor het welzijn van de kip. De boeren proberen de natuurlijke omgeving van de kip zoveel mogelijk na te bootsen. De kippen hebben onder meer de beschikking over een overdekte buitenren én een uitgestrekt weiland, met natuurlijke beschutting zoals bomen en struiken. Daarnaast zorgen de boeren ook voor vertier in de ren. Zo zijn er voldoende balen stro, boomstammen en takken aanwezig in de ren en beschikken de kippen over diverse andere speeltjes, zoals een schommel en een graantap.

En ook wat betreft hun voeding zorgen de boeren goed voor hun kippen. Alle Blije Kippen genieten iedere dag van speciaal geselecteerd voer.
Deze uitgebalanceerde mix van maïs, tarwe, gerst en soja zit boordevol vitamines en mineralen. Essentieel voor een gezond leven van de kip! Alle eieren van Blije Kip zijn dan ook bekroond met 2 en 3 sterren van de Dierenbescherming.

Zelf merk ik dat steeds bewuster stilsta bij het milieu en dierenwelzijn. Kwaliteit gaat voor mij boven kwantiteit. Zo eet ik nagenoeg alleen nog maar vlees van de Holy Hoeve, omdat zij ook meer rekening houden met dierenwelzijn en dat proef je duidelijk terug in het eindproduct. En zo is het ook met deze eieren van Blije Kip.

Maar nu terug naar dit heerlijke recept voor dadelcake. Het idee pikte ik op bij iemand op Instagram en ik zou Linda niet zijn als ik hier niet gelijk mijn eigen draai aan zou geven. Dus dat heb ik gedaan. Inmiddels heb ik deze dadelcake al een aantal keer gebakken, telkens met een andere verhouding meel. En over dit recept ben ik uiteindelijk heel tevreden. Een heerlijk gezond tussendoortje, vrij van geraffineerde suikers, maar toch zoet door de dadels.

Ben je helemaal in de mood van het bakken? Bekijk dan ook eens de volgende gezonde recepten:


Dadelcake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

45

minutes

Ingrediënten

  • 125 gram volkoren meel

  • 125 gram amandelmeel

  • 2 eieren

  • 150 ml (plantaardige) melk

  • 6 verse dadels

  • 1 el dadelstroop

  • 1 el kaneel

  • 2 tl bakpoeder

  • snufje zout

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Meng in een kom de eieren met de melk en dadelstroop.
  • In een andere kom meng je de droge ingrediënten.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge en roer tot een glad en stevig beslag.
  • Ontpit de dadels en snijd in kleine stukjes. Voeg dit toe aan het beslag en roer door.
  • Stort het beslag in de cakevorm en schuif in de oven voor ongeveer 35 minuten. Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *