Pompoen Bliss Balls
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Pompoen Bliss Balls


Mocht je je nog afvragen of het pompoen seizoen is aangebroken of niet.. Bij mij zijn ze op dit moment niet aan te slepen. Pompoen bij het ontbijt of als tussendoortje, je kan het zo gek niet bedenken of ik verwerk er pompoen in. Zodoende ontstond ook het idee om er pompoen bliss balls mee te maken. Bliss Balls vind ik een makkelijke en lekkere snack, daarom maak ik ze graag. 

De basis van bliss balls bestaat uit dadels en noten. Welke noten je hiervoor gebruikt, maakt niet zoveel uit. Vaak vervang ik een deel van de noten ook voor wat havermout en/of geraspte kokos. Deze keer gebruikte ik echter geen geraspte kokos, maar pompoenpuree en wat pumpkinspice kruiden. Hierdoor passen deze pompoen bliss balls heel goed bij de herfst en winter. Zoals je op de foto kunt zien, rolde ik een deel van de balletjes door de geraspte kokos en een deel liet ik gewoon naturel. Beiden erg lekker! 

Het fijne aan deze snacks is dat je ze heel makkelijk en snel kunt maken. Daarnaast kun je ze prima een week op een droge plek in een afgesloten trommel bewaren. Ik maak ze dus graag op zondag, zodat ik voor de rest van de week een lekkere snack klaar heb liggen. Ondanks dat je voor dit recept geen geraffineerde suikers nodig hebt, zijn ze voor mij zoet genoeg. En ook voor deze snack geldt: let op met onbeperkt snoepen, want ondanks dat het vrij van geraffineerde suikers is, bevatten ze wel natuurlijke suikers van de dadels en (flink wat) calorieën door het gebruik van de noten. 

Liever zin in een ander tussendoortje? Misschien vind je één van de volgende recepten ook wel erg lekker:


Pompoen Bliss Balls

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Kooktijd

5

minutes
Totale tijd

15

minutes

Uit dit recept haal je ongeveer 10-15 kleine balletjes.

Ingrediënten

  •  100 gram medjoul dadels

  • 75 gram ongebrande noten

  •  25 gram gram havermout

  •  2 el pompoenpuree

  •  1/2 tl pumpkinspice kruiden

  •  extra: geraspte kokos

Werkwijze

  • Ontpit de medjoul dadels en laat deze ongeveer 10 minuten weken in heet water.
  • Giet het water af en doe de dadels samen met de andere ingrediënten in de hakmolen/keukenmachine. Maal totdat er een samenhangend plakkerig geheel ontstaat. Mocht het te droog zijn, voeg dan een scheutje water toe.
  • Draai vervolgens kleine balletjes van het mengsel en rol deze indien gewenst door de geraspte kokos.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *