Inmiddels heb ik de afgelopen jaren al heel wat variaties op een bananenbrood gebakken. Het gebeurt niet vaak dat ik achter elkaar dezelfde combinatie maak, meestal probeer ik te variëren met de ingrediënten. Dit kokos bananenbrood is een heerlijke variatie op het normale bananenbrood.
Er gaat geen week voorbij, dat ik niet een lekker tussendoortje voor de hele week bak. Inmiddels heb ik al vele varianten op het normale bananenbrood gebakken. Iedere keer daag ik mezelf weer uit om nieuwe ingrediënten te gebruiken. Een tijdje terug ontdekte ik kokosmeel: lager in koolhydraten dan ander meel. En goed om te weten, van kokosmeel heb je veel minder nodig dan normale bloem. Vervang bijvoorbeeld 100 gram speltbloem voor 50 gram kokosmeel. Omdat ik dol ben op de smaak van kokos, wilde ik dit meel wel proberen in mijn favoriete tussendoortje. En zo ontstond dit heerlijke recept voor kokos bananenbrood.
Om de smaak van kokos extra naar voren te laten komen, voegde ik ook nog wat geraspte kokos toe. De blauwe bessen geven daarnaast een frisse touch aan dit recept. Geen verse in huis? Gebruik dan gerust blauwe bessen uit de diepvries.
Liever zin in een ander gezond tussendoortje? Probeer dan eens één van de volgende recepten:
Kokos Bananenbrood
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk1
servings5
minutes45
minutes50
minutesIngrediënten
2 rijpe bananen
2 eieren
3 medjoul dadels ontpit
100 ml plantaardige melk
100 gram speltbloem
50 gram kokosmeel
2 tl bakpoeder
snufje zout
2 el raspte kokos
2 handjes blauwe bessen
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed de cakevorm met bakpapier.
- Maal de bananen, eieren, dadels en melk in de hakmolen of keukenmachine tot een egaal beslag.
- Roer in een andere kom de droge ingrediënten door elkaar en voeg hieraan de natte ingrediënten toe. Meng met een spatel tot een egaal beslag. Als laatste roer je voorzichtig de blauwe bessen door het beslag.
- Stort het geheel in de cakevorm en schuif dit voor ongeveer 40-45 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de cake gaar is.