Van Super Streusel kreeg ik weer een super leuk pakketje met diverse strooisels opgestuurd. Dit keer in de kleuren en sferen van Kerst en Oud & Nieuw. Onlangs maakte ik al heerlijke versierde pompoen muffins met de strooisels van Super Streusel. Nu ging ik voor heerlijke en gezonde carrotcake muffins, versierd met suikervrije botercreme en strooisels.
Het volledige recept is vrij van geraffineerde suikers, zowel de carrotcake muffins als de botercrème. Dus je kan met een gerust hart van deze gezonde muffins snoepen, zeker als je niet teveel botercrème gebruikt per muffin. Zelf vind ik de muffins het lekkerste met een topping van botercrème, maar vind je dit niet zo lekker dan kun je de crème ook makkelijk weglaten. De muffins zelf vind ik namelijk ook al erg lekker!
Als je op Snoepgezond kijkt, vind je heel veel recepten met wortel als basis. Ik ben dol op de herfst/winter en deze groente. Het is ideaal om te verwerken in lekkere ontbijtjes of tussendoortjes. Een van mijn favoriete en veelgemaakte ontbijtrecepten met wortel is havermoutpap. Daarnaast ben ik ook ontzettend dol op carrotcake als gezond tussendoortje. Met deze recepten heb je vaak helemaal niet door dat je groente aan het eten bent. Omdat je niet of nauwelijks door hebt dat je groente aan het eten bent, vind ik het super fijn om het te verwerken in mijn ontbijt of tussendoortje. Zo krijg je namelijk op een makkelijke manier net wat extra groente, vitamines en mineralen binnen.
Lees snel verder om te zien hoe je deze gezonde carrotcake muffins maakt.
Carrotcake muffins
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk10
muffins10
minutes25
minutes35
minutesIngrediΓ«nten
100 gram (spelt)bloem
100 gram havermeel
3 eieren
100 gram appelmoes zonder toegevoegde suiker
2 el neutrale olie
50 ml (plantaardige) melk
100 gram dadels
150 gram geraspte wortel
1,5 tl bakpoeder
2 tl speculaaskruiden
snufje zout
- Topping
150 gram (plantaardige) roomboter
150 gram Sukrin Icing (suikervrij)
0.5 tl vanille essence
strooisels
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een muffinbakblik met papiertjes.
- Voeg de dadels, eieren, olie, appelmoes en plantaardige melk toe aan de kom van je keukenmachine of blender. Mix tot een gladde massa.
- Schenk de natte ingrediΓ«nten over in een kom en voeg hieraan de droge ingrediΓ«nten toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
- Verdeel het beslag over 10 muffinvormpjes. Schuif het bakblik voor ongeveer 25-30 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de muffins gaar zijn.
- Haal de muffins uit het bakblik en laat helemaal afkoelen.
- Botercrème maken
- Doe de boter samen met de icing en vanille essence in de kom van een keukenmachine en mix in 10 minuten tot een luchtige crème. Heb je geen keukenmachine, gebruik dan een handmixer en mix in 10-15 minuten tot een luchtige crème.
- Doe de boter crème in een spuitzak met spuitmondje naar keuze. Spuit mooie toeven op de muffins en versier met strooisels naar keuze.