Van bakkerij Borgesius kreeg ik een heerlijk pakket opgestuurd. Zij leveren allerlei bakkerij producten aan Albert Heijn. In het pakket zat o.a. mueslibrood, twee soorten ontbijtkoek en spelt eierkoeken. Met de volkoren ontbijtkoek maakte ik dit heerlijke monchou ontbijtje.
Sinds het weer warmer wordt ontbijt ik graag met koude ontbijtjes, zoals overnight oats, een smoothie of een lekker bakje kwark met toppings. Dit mega lekkere monchou ontbijtje is ontstaan door een simpel bakje kwark op te pimpen. Ik maakte er verschillende mooie laagjes mee in een glas, maar je kunt het ook prima serveren in minder lagen. Dit gezonde ontbijtje bestaat uit volkoren ontbijtkoek, monchou of roomkaas light gemengd met magere kwark en kersen.
Wil je op de calorieën letten kies dan voor roomkaas light in plaats van monchou en voor ontbijtkoek zero in plaats van (volkoren) ontbijtkoek. Door deze simpele switches bevat dit gezonde ontbijtje per portie ongeveer 250 calorieën en ruim 16 gram eiwit. Zonder deze switches kom je per portie uit op ongeveer 350 calorieën en ruim 16 gram eiwit. Kies vooral wat jij lekker vindt.
Dit heerlijke monchou ontbijtje is echt een blijvertje! Ik wissel het steeds vaker af met overnight oats of een smoothie. Allemaal erg makkelijk mee te nemen naar mijn werk, waar ik altijd pas ontbijt.
Monchou ontbijtje
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk2
porties5
minutes5
minutesIngrediënten
2 plakjes ontbijtkoek volkoren of zero
Half kopje thee of koffie
100 gram monchou roomkaas of roomkaas light
200 gram magere kwark
100 gram kersen (diepvries, wel even laten ontdooien)
optioneel: zoetstof of flavourdrops
Werkwijze
- Week de plakjes ontbijtkoek in een beetje thee of koffie.
- Verdeel de helft van de ontbijtkoek over twee glaasjes.
- Meng de monchou samen met de kwark en eventueel wat zoetstof.
- Verdeel de helft van het monchou en kwark mengsel over de twee glaasjes.
- Herhaal bovenstaande met de rest van de ontbijt en het kwark mengsel.
- Verdeel als laatste over elk glas 50 gram ontdooide kersen.
- Serveer direct of bewaar (overnight) in de koelkast.