Eiwitrijke perzik crumble
Ontbijt, Recepten

Eiwitrijke perzik crumble

Een heerlijke warme crumble vind ik toch echt wel een traktatie. Zeker als het een gezondere variant is, waar je prima mee kunt ontbijten. Van deze eiwitrijke perzik crumble kun je met een gerust hart snoepen. Ik vind het heerlijk om hiermee te ontbijten. 

Dit recept is voldoende voor 1 persoon. Wil je het recept maken voor meer personen, dan pas je heel makkelijk de hoeveelheid ingrediënten aan. Wat deze gezonde crumble ontzettend lekker maakt is eiwitpoeder van Myprotein in de smaak vanille. Eiwitpoeder is ideaal om in huis te hebben. Je kan namelijk in heel veel recepten een deel van de bloem prima vervangen voor eiwitpoeder om er een eiwitrijk recept van te maken.

Bij crumble denk je misschien standaard aan een appel crumble, maar veel meer fruitsoorten lenen zich als basis van een crumble. Op dit moment zijn de perziken en nectarines volop in het seizoen en heb ik deze dus geregeld in huis. De perziken zijn heerlijk zoet en sappig en daardoor mega lekker met een knapperige crumble on top. Omdat ik op dit moment let op mijn eiwitinname, maakte ik een eiwitrijke variant van de crumble. Door eiwitpoeder met een smaakje te gebruiken (vanille in dit geval), krijgt de crumble nog een heerlijke smaak ook.

Als je op Snoepgezond zoekt op crumble, vind je diverse heerlijke en gezonde recepten. Ook een aantal bakrecepten met een crumble laag, zoals deze gezonde perzik crumble repen. Heb je al trek gekregen? Lees dan snel verder voor het volledige recept van deze gezonde eiwitrijke perzik crumble.


Eiwitrijke perzik crumble

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Ingrediënten

  • 150 gram perzik

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl suikervervanger

  • Crumble
  • 15 gram havermout

  • 20 gram eiwitpoeder

  • 10 gram honing/agave

  • snufje kaneel naar smaak

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in met een beetje bakspray.
  • Verwijder eventueel de schil van de perziken en snijd de perziken in dunne partjes.
  • Meng de partjes perzik samen met de suikervervanger en kaneel. Doe het geheel vervolgens in je ovenschaaltje.
  • Pak een schone kom voor het kruimeldeeg en doe hierin alle ingredienten. Roer met een vork tot een kruimelig deeg. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog is.
  • Verdeel de crumble over de perziken.
  • Schuif het schaaltje in de oven voor ongeveer 20 minuten. De crumble is klaar als de bovenkant licht gekleurd is.
  • Haal het schaaltje voorzichtig uit de oven en laat een beetje afkoelen, voordat je er van gaat smullen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *