Een heerlijke warme crumble vind ik toch echt wel een traktatie. Zeker als het een gezondere variant is, waar je prima mee kunt ontbijten. Van deze eiwitrijke perzik crumble kun je met een gerust hart snoepen. Ik vind het heerlijk om hiermee te ontbijten.
Dit recept is voldoende voor 1 persoon. Wil je het recept maken voor meer personen, dan pas je heel makkelijk de hoeveelheid ingrediΓ«nten aan. Wat deze gezonde crumble ontzettend lekker maakt is eiwitpoeder van Myprotein in de smaak vanille. Eiwitpoeder is ideaal om in huis te hebben. Je kan namelijk in heel veel recepten een deel van de bloem prima vervangen voor eiwitpoeder om er een eiwitrijk recept van te maken.
Bij crumble denk je misschien standaard aan een appel crumble, maar veel meer fruitsoorten lenen zich als basis van een crumble. Op dit moment zijn de perziken en nectarines volop in het seizoen en heb ik deze dus geregeld in huis. De perziken zijn heerlijk zoet en sappig en daardoor mega lekker met een knapperige crumble on top. Omdat ik op dit moment let op mijn eiwitinname, maakte ik een eiwitrijke variant van de crumble. Door eiwitpoeder met een smaakje te gebruiken (vanille in dit geval), krijgt de crumble nog een heerlijke smaak ook.
Als je op Snoepgezond zoekt op crumble, vind je diverse heerlijke en gezonde recepten. Ook een aantal bakrecepten met een crumble laag, zoals deze gezonde perzik crumble repen. Heb je al trek gekregen? Lees dan snel verder voor het volledige recept van deze gezonde eiwitrijke perzik crumble.
Eiwitrijke perzik crumble
Course: OntbijtDifficulty: Makkelijk1
portie5
minutes20
minutes25
minutesIngrediΓ«nten
150 gram perzik
1 tl kaneel
1 tl suikervervanger
- Crumble
15 gram havermout
20 gram eiwitpoeder
10 gram honing/agave
snufje kaneel naar smaak
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een klein ovenschaaltje in met een beetje bakspray.
- Verwijder eventueel de schil van de perziken en snijd de perziken in dunne partjes.
- Meng de partjes perzik samen met de suikervervanger en kaneel. Doe het geheel vervolgens in je ovenschaaltje.
- Pak een schone kom voor het kruimeldeeg en doe hierin alle ingredienten. Roer met een vork tot een kruimelig deeg. Voeg eventueel een scheutje water toe als het te droog is.
- Verdeel de crumble over de perziken.
- Schuif het schaaltje in de oven voor ongeveer 20 minuten. De crumble is klaar als de bovenkant licht gekleurd is.
- Haal het schaaltje voorzichtig uit de oven en laat een beetje afkoelen, voordat je er van gaat smullen.