Snelle rode vruchten broodjes
Ontbijt, Recepten

Snelle rode vruchten broodjes

Met Moederdag daagden Bonne Maman en Danerolles mij uit om creatief aan de slag te gaan met hun producten. Beide merken hebben verschillende producten in hun assortiment. Ik maakte o.a. dit heerlijke banaan chocoladebrood en kaneel croiffles. Omdat ik nog een aantal blikjes croissantdeeg in de koelkast had liggen, besloot ik daarvan deze snelle rode vruchten broodjes te maken.

Een ideaal en heerlijk ontbijtrecept voor bijvoorbeeld een luie zondagochtend. Het croissantdeeg besmeer je met een goede laag rode vruchtenjam. Dit snijd je in repen, die je vervolgens oprolt tot leuke broodjes. Een super simpel en lekker snel recept. Zelf vind ik dit echt heel fijn, want ‘s ochtends heb ik niet heel veel zin om lang in de keuken te staan om mijn ontbijt voor te bereiden.

Deze snelle rode vruchten broodjes vallen helaas niet in de categorie gezond ontbijt, maar zijn wel erg lekker. Af en toe geniet ik bewust van een wat minder gezonde optie. En dat is helemaal prima! Gezond ontbijten doe ik namelijk bijna elke dag van de week. Op zondag is het heel fijn om af en toe voor een mindere gezonde optie te kiezen. Het croissantdeeg van Danerolles is dan echt favoriet! Je maakt er niet alleen deze snelle rode vruchten broodjes mee, maar ook kaascroissantjes zijn favoriet bij mij.

Ga jij dit heerlijke recept proberen?


Snelle rode vruchten broodjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

8

broodjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

IngrediΓ«nten

  • 1 rol croissantdeeg

  • rode vruchten jam ‘minder suiker meer fruit’ van Bonne Maman

  • Eventueel een ei om te bestrijken

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het croissantdeeg uit en snijd in vier gelijke stukken. Druk de stippelranden goed dicht.
  • Besmeer twee van de vier stukken met een laagje jam. Dek af met de andere twee stukken deeg.
  • Snijd elke rechthoek in vier gelijke repen.
  • Draai elke reep in tegengestelde richting, zodat de reepjes om elkaar heen ‘twisten/draaien’. Je krijgt een soort vlecht.
  • Rol het gedraaide reepje op tot een rond, maar gevlecht broodje.
  • Leg alle broodjes met wat tussenruimte op de bakplaat. Bestrijk de broodjes eventueel met wat losgeklopt ei.
  • Schuif de bakplaat voor ongeveer 12-15 minuten in de oven. De broodjes zijn klaar als ze lichtbruin zijn.
  • Laat de broodjes afkoelen, voordat je ervan gaat eten.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *