Appeltaart overnight oats
Ontbijt, Recepten

Appeltaart overnight oats

Ik kwam tot de ontdekking dat ik mijn recept voor appeltaart overnight oats nog nooit had uitgeschreven. Het is een heerlijk gezond ontbijtje, wat ik geregeld maak. Zodra het voorjaar wordt en de zon begint te schijnen, ruil ik mijn warme havermoutpap steeds vaker in voor overnight oats.

Overnight oats hoor ik je denken “wat is dat?” Vrij vertaald betekent het dat je de havermout de hele nacht laten weken in bijvoorbeeld (plantaardige) melk. Je doet dit in een afgesloten pot in de koelkast. De havermout neemt het vocht uit de melk op, waardoor een koude pap achtige structuur ontstaat. Zelf maak ik mijn overnight oats graag in combinatie met chiazaad, Dit zaad bevat een hoop vezels en samen met de havermout zorgt dit ervoor dat dit ontbijtje erg goed vult.

Vaak voeg ik ook een schepje eiwitpoeder toe aan mijn overnight oats. En dat deed ik dit keer dus ook. De smaak salted caramel past perfect bij de appeltaart overnight oats. Zelf gebruik ik hiervoor de eiwitpoeder van Myprotein. Deze heb ik overigens in meerdere smaken in huis, zodat ik het met verschillende ontbijtrecepten of tussendoortjes kan combineren. Heb je geen eiwitpoeder in huis, dan kun je het ook prima weglaten in dit recept. Want dit gezonde ontbijt is net zo lekker zonder eiwitpoeder. 

Wat deze appeltaart overnight oats zo lekker maakt is de gebakken appel die je de volgende ochtend toevoegt. Zeker als de appel nog een klein beetje warm is, is dit een heel fijn en lekker contrast met de koude havermoutpap. Ben je meer een chocolade fan dan een appeltaart fan? Probeer dan ook deze heerlijke gezonde oreo overnight oats.


Appeltaart overnight oats

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

2

porties
Voorbereiding

5

minutes

Ingrediënten

 • 60 gram havermout

 • 20 gram chiazaad

 • 200 ml (plantaardige) melk

 • optioneel: 20 gram eiwitpoeder

 • Topping
 • 200 gram skyr in de smaak gebakken appel

 • 1 appel

 • 1 tl kaneel

 • 1 el syrup gold (Sukrin)

 • 1 el water

Werkwijze

 • Meng alle ingrediënten voor de overnight oats in kom goed door elkaar.
 • Bewaar het geheel, goed afgesloten, een nacht in de koelkast.
 • Snijd de volgende ochtend de appel in kleine blokjes en voeg dit samen met water, syrup gold en kaneel toe aan een pan.
 • Bak de appel op medium vuur in ongeveer 5 minuten zacht. Schep tussendoor telkens om.
 • Verdeel de overnight oats over 2 porties en verdeel over elke portie ongeveer 75-100 gram skyr.
 • Maak af met de gebakken appel.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *