In de zomer is er zoveel heerlijk fruit te verkrijgen, waaronder perziken en nectarines. Ik koop ze allebei erg graag, omdat ze mega lekker zijn. Perziken en nectarines ook erg geschikt om te verwerken in een lekker bakrecept. Dat bewijzen deze heerlijke perzik crumble repen wel! Hoewel de perziken bijna jaarrond verkrijgbaar zijn, zie je ze vooral in de zomermaanden volop in de winkels liggen. Naar mijn idee zijn ze dan ook op z’n lekkerst.
Een gezond tussendoortje, lekker als snack voor onderweg of als ontbijt (to go). Zelf eet ik de repen ook graag als kleine snack voor het sporten. De basis van de repen bestaat uit boter, bloem, eieren en suikervervanger. Daarmee is dit tussendoortje suikervrij. De suikervervanger bevat geen calorieën en is daarmee ook geschikt voor diabetici. Ik gebruik hiervoor altijd de suikervervanger van Sukrin, in verschillende uitvoeringen te verkrijgen. Voor dit recept heb ik de normale suikervervanger en Sukrin Gold gebruikt. Sukrin Gold is een alternatief voor basterdsuiker.
Naast deze heerlijke perzik crumble repen vind je op Snoepgezond nog veel meer gezonde tussendoortjes. Voor elk seizoen een passend tussendoortje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker plakje frambozen cake als de frambozen in het seizoen zijn. Of een lekkere suikervrije sinaasappel tulband. Voor ieder wat wils.
Perzik crumble repen
Course: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk16
stuks15
minutes50
minutes1
hour5
minutesIngrediënten
350 gram bloem
150 gram suikervervanger (erythritol)
3 eieren
50 gram boter gesmolten
50 gram boter koud
1 tl kaneel
1.5 tl bakpoeder
snufje zout
- Vulling
500 gram perziken
3 el Sukrin Gold
2 handjes amandelschaafsel
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een vierkante bakvorm met bakpapier.
- Doe de eieren samen met de gesmolten boter in een kom en klop los.
- Voeg hieraan de droge ingrediënten toe en roer met een vork tot een samenhangend deeg.
- Voeg de koude boter toe en kneed deze met je vingers door het deeg.
- Stort 2/3 deel van het deeg in de bakvorm en verdeel over de bakvorm. Druk het deeg met je handen op z’n plek. Bewaar de rest van het deeg voor de crumble.
- Bak de bodem in de oven voor 15 minuten.
- Vulling
- Schil de perziken, snijd in vier stukken en snijd elk stuk in plakjes.
- Meng de perziken in een kom met de Sukrin Gold en zorg dat de suikervervanger goed verdeeld is.
- Repen afmaken
- Haal de bodem na 15 minuten uit de oven.
- Verdeel de perziken over de bodem en maak af met de rest van het deeg.
- Pak twee handjes amandelschaafsel en verdeel ook over de crumble.
- Schuif de repen voor 35 minuten in de oven.
- Haal uit de oven en laat minimaal 15 minuten in de vorm afkoelen. Met behulp van het bakpapier kun je de repen makkelijk en voorzichtig uit de vorm halen. Laat verder afkoelen.
- Bewaar de repen in een afgesloten trommel in de koelkast voor maximaal 4-5 dagen.