Raw karamel
Gezonde tussendoortjes, Recepten

Raw Karamel


Raw karamel is een stuk lekkerder dan de naam doet vermoeden! Wie is er niet dol op een goede karamel?! Ik denk bijna iedereen wel en zo ook ik. Alleen een groot nadeel vind ik de hoeveelheid suiker, die ervoor nodig is. Deze raw karamel is wat dat betreft een schot in de roos en een geweldig alternatief. Misschien vind ik dit zelfs wel lekkerder.

De basis voor raw karamel zijn heerlijke zoete medjoul dadels. Deze mix je samen met plantaardige melk, bijvoorbeeld amandelmelk of kokosmelk tot een romige massa. Een super simpel recept, dat binnen een handomdraai gemaakt is. Nu is mijn keukenmachine helaas niet zo geweldig, dus koos ik voor een wat grovere karamel. Maar als je wel een goede keukenmachine hebt, kun je met behulp van wat extra plantaardige melk een heerlijke vloeibare karamel creëren. En geloof me, deze versie van karamel is heerlijk! Ik moest mezelf bedwingen om niet meteen het hele potje op te eten.

Een deel van dit recept gebruikte ik om er een heerlijk bananenbrood mee te bakken. Het recept hiervan komt ook snel online. Ondertussen kun je misschien ook vast aan de slag met een van de volgende recepten:


Raw Karamel

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

servings
Voorbereiding

5

minutes
Baktijdminutes
Totale tijd

5

minutes

Ingrediënten

  • 125 gram medjoul dadels

  • 75 ml plantaardige melk

Werkwijze

  • Blend alles in een keukenmachine tot een romige massa. Is het te dik? Voeg dan wat extra melk toe.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *