Superfood ontbijttaartjes
Ontbijt, Recepten, Taart

Superfood Ontbijttaartjes


Yess! De komende maanden ben ik ambassadeur van Fairy Superfoods. Deze webshop verkoopt vijf verschillende superfood poeders en daarnaast ook leuke coconut bowls. Als ambassadeur mag ik alle soorten superfood poeders gebruiken en ga ik aan de slag met heerlijke recepten. Een van die recepten zijn deze te leuke superfood ontbijttaartjes. Alleen al door ernaar te kijken, krijg ik er weer trek in.

Deze superfood ontbijttaartjes zijn niet alleen suikervrij en heel verantwoord, maar zijn ook nog eens snel gemaakt. De taartbodems hoeven namelijk niet in de oven gebakken te worden, maar kun je gewoon in de koelkast laten opstijven. Alle ingrediënten voor de bodem mix je in een keukenmachine tot een samenhangende massa. Dit verdeel je vervolgens over 6 muffin vormpjes (of maak 1 grotere taart). Terwijl de bodem uithard in de koelkast kun je alvast met de vulling aan de slag. Kies hiervoor een stevige en/of romige yoghurt/kwark en roer hier een theelepel superfood poeder doorheen en klaar is de vulling. Vul hiermee de taartjes en maak af met vers fruit naar keuze.

Omdat de superfood ontbijttaartjes niet gebakken worden in de oven en je de ingrediënten dus duidelijk terug proeft, vind ik het heel belangrijk om kwalitatief goede producten te gebruiken. Daarom kies ik het liefst voor verse medjoul dadels. En ook kies ik het liefst voor kokoskwark in plaats van de naturel smaak.

Ben je na het lezen van deze blog helemaal into het ontbijten met taart, bekijk dan ook een van de volgende recepten:


Superfood Ontbijttaartjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

6

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijdminutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • Bodem
  • 50 gram havermout

  • 50 gram noten

  • 150 gram (medjoul) dadels

  • 1/2 tot 1 el dadelstroop

  • snufje zou

  • Vulling
  • 150 gram (stevige) yoghurt/kwark

  • 1 tl blauwe spirulinapoeder

  • 1 tl goji bes poeder

Werkwijze

  • Mix alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine tot een samenhangend geheel.
  • Vet een siliconen muffinvorm een beetje in met bakspray of kokosolie.
  • Verdeel de mix over 6 vormpjes en druk goed aan op de bodem. Vorm met je vingers een kleine opstaande rand.
  • Zet de muffinvorm in de koelkast en laat 30 minuten uitharden.
  • Verdeel de yoghurt/kwark over 2 schaaltjes en voeg aan elk schaaltje een theelepel superfood poeder toe. Het ene schaaltje maak je blauw, de andere oranje.
  • Verdeel de yoghurt/kwark over de 6 taartbodems en maak het geheel af met vers fruit naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *