Brownies zijn altijd een goed idee toch?! Een schande dat er op Snoepgezond nog geen recept staat voor brownies. Uiteraard wel voor een verantwoorde versie, maar soms heb je gewoon zin in de enige echte vol met boter en suiker. Balans noemen ze dat geloof ik toch? En daarom vond ik de aankomende kerst wel een geschikt moment om mijn versie van de fantastische brownie online te zetten. Hoe toepasselijk zijn de stukjes gesneden in de vorm van een kerstboom. Dus krijg je deze schattige kerstboom brownies.
Ga je met kerst op visite, neem ze dan mee. Succes gegarandeerd. Ik voegde nog wat cranberries en noten toe aan het basisbeslag, maar je kan dit ook weglaten of andere ingrediΓ«nten toevoegen. Wat denk je bijvoorbeeld van stukjes fudge of oreo? Keuze genoeg om mee te variΓ«ren. Liever zin in een meer verantwoorde versie van de brownie, probeer dan eens deze brownie met courgette.
Laat je het me weten als je dit recept voor kerstboom brownies hebt gemaakt?
Kerstboom brownies
Course: CakeDifficulty: Makkelijk8
stuks10
minutes40
minutes50
minutesIngrediΓ«nten
200 gram basterdsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eieren
1 eidooier
125 gram pure chocolade
1 scheut schenkstroop
200 gram roomboter
15 gram cacaopoeder
snufje zout
50 gram noten
50 gram gedroogde cranberries
- Decoratie
75 gram witte chocolade
sprinkels naar keuze
Werkwijze
- Verwarm de oven voor op 175Β°C en vet de brownie bakvorm in met kokosolie en bekleed de bodem met bakpapier.
- Smelt de boter samen met de chocolade en stroop au bain marie in een hittebestendige kom. Laat het mengsel iets afkoelen, voordat je het gaat gebruiken.
- Ondertussen kun je de eieren, eidooier en suiker met de mixer opkloppen. Zorg dat het mengsel ‘witachtig’ wordt, dit duurt ongeveer 5 minuten.
- Meng met een spatel het chocolademengsel door de eieren en suiker. Voeg dan het bakmeel en de cacaopoeder toe en spatel tot een egaal beslag.
- Als laatste roer je er de grof gehakte noten en cranberries doorheen.
- Giet het beslag in de vorm en bak ongeveer 40 minuten in de oven. Controleer met een prikker of de brownie gaar is. Laat volledig in de vorm afkoelen, totdat je er kerstbomen van kunt snijden.
- Smelt de witte chocolade au bain marie. Laat afkoelen en doe de inhoud in een spuitzak. Zorg dat de chocolade niet te dun is als je de brownies gaat decoreren.
- Decoreer met sprinkels naar keuze. Om het geheel af te maken knipte ik een rietje in vier stukken en stopte dat als stam in de brownies.