High Protein Wentelteefjes
Ontbijt, Recepten

High Protein Wentelteefjes

Wentelteefjes.. ‘ik ben er dol op’. Doorgaans bevat deze maaltijd niet heel veel eiwitten en vooral koolhydraten. Daar moest verandering in komen vond ik en dus ging ik aan de slag met high protein wentelteefjes. En die zijn erg goed gelukt moet ik zeggen! Misschien komt het door de salted caramel eiwitpoeder van Myprotein, ik weet het niet. Maar ik was stom verbaasd over hoe lekker het uitpakte.

Zo lekker dat ik het recept inmiddels al een aantal keer heb gemaakt. Het fijne aan wentelteefjes is dat je hier niet perse vers brood voor nodig hebt. In tegendeel, brood van een paar dagen oud kan juist prima! Dus heb je nog wat ‘oud’ brood liggen, gooi dit dan niet weg en maak deze high protein wentelteefjes. Zoals ik hierboven al aangaf gebruikte ik salted caramel eiwitpoeder van Myprotein. Het toevoegen van eiwitpoeder aan het beslag, zorgt ervoor dat deze wentelteefjes extra eiwitten bevatten. Je kunt kiezen voor elke smaak eiwitpoeder, dus kies je favoriet zou ik zeggen!

Hoewel wentelteefjes super lekker zijn als ontbijt, ben ik ook dol op wafels. Met de salted caramel eiwitpoeder maakte ik ook deze salted caramel wafels. Echt een groot succes! En met de code SNOEPGEZOND krijg je op je hele bestelling bij Myprotein 36% (of meer) korting. Dus duik jij de keuken in om deze heerlijke high protein wentelteefjes te maken?


High Protein Wentelteefjes

Recipe by LindaCourse: OntbijtDifficulty: Makkelijk
Aantal

1

portie
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

5

minutes
Totale tijd

10

minutes

Ingrediënten

  • 50 ml (plantaardige) melk

  • 1 ei + 1 eiwit

  • 10 gram eiwitpoeder

  • 1 tl kaneel

  • 2 (bruine) boterhammen

  • toppings naar keuze

Werkwijze

  • Klop het ei en eiwit samen met de melk los. Voeg hieraan de eiwitpoeder en kaneel toe en klop tot een beslag.
  • Week de boterhammen aan beide kanten in het beslag en zorg dat de boterhammen het beslag goed opnemen.
  • Verwarm een koekenpan op het vuur en smelt hierin een klein beetje boter. Bak de boterhammen aan beide kanten goudbruin (zo’n 2-3 minuten per kant).
  • Serveer de wentelteefjes met toppings naar keuze.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *