Amandel citroencake
Cake, Gezonde tussendoortjes, Recepten

Amandel citroencake

Dry January is inmiddels voorbij, maar ik zet het nog even door. In het kader van dry January mocht ik een pakket ontvangen met daarin alcoholvrije limoncello van Pallini en een alcoholvrij alternatief voor cava/prosecco van Torres Natureo. Met de sparkling wijn van Torres maakte ik een heerlijke pairing met een Italiaanse borrelplank en met de limonzero van Pallini maakte ik onder andere deze heerlijke amandel citroencake.

Deze amandel citroencake is zoals je van mij gewend bent, gemaakt zonder (geraffineerde) suikers. In het recept zitten enkel wat suikers van de limonzero. Omdat je voor deze cake niet onwijs veel nodig hebt, is het suiker gehalte per plakje redelijk laag. Een perfect gezond tussendoortje dus!

De combinatie tussen amandelen en citroen is erg lekker. Je proeft duidelijk het nootachtige van de amandel en het frisse van de citroen terug in de cake. Door wel een klein beetje suikervervanger (bevat geen calorieën) toe te voegen overheerst het zure van de citroen niet, maar is er een heerlijke balans tussen de smaken.

Ben je net als ik een liefhebber van citroen, bekijk dan zeker ook een van de andere recepten met citroen op Snoepgezond. Of bekijk de categorie gezonde tussendoortjes voor nog meer vergelijkbare inspiratie.


Amandel citroencake

Recipe by LindaCourse: TussendoortjeDifficulty: Makkelijk
Aantal

10

plakken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

50

minutes
Totale tijd

1

hour 

Voldoende voor een cakevorm van 22 cm.

Ingrediënten

  • 150 gram amandelmeel

  • 75 gram bloem

  • 3 eieren

  • 100 gram appelmoes 0%

  • 100 gram suikervervanger

  • 50 ml limonzero

  • 1,5 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • sap + rasp van 1 citroen

  • topping: amandelschaafsel

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  • Klop de eieren samen met de appelmoes en limonzero los.
  • Voeg hier de droge ingrediënten aan toe en roer met een spatel tot een glad beslag.
  • Schep als laatste het citroensap en de citroenrasp door het beslag.
  • Stort het beslag in de cakevorm en verdeel over de bovenkant wat amandelschaafsel.
  • Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer met een prikker of de cake gaar is (de prikker komt er dan schoon en droog uit).
  • Laat de cake minimaal 10-15 minuten in de vorm afkoelen, haal daarna voorzichtig uit de vorm en laat helemaal afkoelen.
  • Snijd de cake in 10 plakken en bewaar in een afgesloten trommel op een koele en droge plek voor maximaal 4 dagen.

Misschien vind je dit ook leuk

Popular Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *